Brian Auger’s Oblivion Express – Live in Los Angeles [2 CD] (2014) Brian Auger’s Oblivion Express

Az angolszász rock jó néhány káprázatos billentyűssel gazdagította a műfajt Stevie Winwoodtól, Alan Price-on, Jon Lordon, a felejthetetlen Graham Bondon át egészen a 78. születésnapját idén ünneplő Brian Augerig.


Brian nem akármilyen figura. Hosszú pályája során Sonny Boy Williamson, Jimi Hendrix, a Led Zeppelin, Eric Burdon és még nagyon sok más, magasan jegyzett muzsikus választotta őt társának.
A dzsessz, a fehér blues, a progresszív rock, a rhythm and blues mellett tette le a garast (vagy pennyt) a hatvanas évek kezdetén. Zenésznek nem volt túlságosan fiatal, amikor megalakult első, saját néven jegyzett triója 1962-ben. A nagy évtized derekán ő is nagyobb sebességre kapcsolt, s létrehozta a Steampacket nevű rhythm and blues bandát, amelynek tagjai közül Long John Baldry, az Alexis Korner bluesfejedelemnél is megfordult, lórúgásszerű hangú énekes, valamint a szebb napokat látott Rod Stewart, a több hangszeren is virtuóz képességű Vic Briggs érdemel kiemelést. Ott volt az indulásnál Julie Driscoll is. A bandát az a Giorgio Gomelsky menedzselte, aki többek között a Yardbirds útját is egyengette.
Életrajzírói szerint 1939. július 18-án született és Londonban nőtt fel. Gyermekkorától zongora-őrült volt, s az orgona is hamar kelléktárába került. Londoni klubokban dzsesszt játszott, 1962-től a Brian Auger Trio-val, majd a Steampackettel és a Trinityvel egyre határozottabban menetelt előre.
A közönség és a kiadók nem mindig igényelték a minőséget, nem kellett a kitűnő társulat, ezért feloszlott.
A Brian Auger’s Oblivion Express a múlt század hetvenes éveiben alakult, és alapvetően dzsesszes és fúziós rockzenét játszott, de erre sem volt tömegigény.
Auger a kilencvenes években gyermekeivel újjászervezte az együttest: a dobok mögé a fia Karma Auger ült, míg az énekmikrofont Savannah nevű lánya ragadta kézbe. A basszusgitárosuk Derek Frank lett. Az együttes több turnét is lebonyolított, és lemezt is készített, majd 2005-ben egy koncertsorozat kedvéért ismét összeálltak.  (Kovács Miklós)

A Baked Potato étterem Hollywood egyik kedvelt szórakozóhelye, ahol a héjában sült krumpli specialitások mellé élő zene is jár a vacsorához.
Brian Auger zenekarának dupla koncert CD-jének felvételei is ott készültek.

A számok:
1-1     Freedom Jazz Dance     7:37
1-2     Second Wind     5:07
1-3     Happiness Is Just Around The Bend     6:53
1-4     Straight Ahead     7:14
1-5     Bumpin’ On Sunset     11:24
1-6     Inner City Blues     6:27
1-7     Whenever You’re Ready     8:03

2-1     Brain Damage     8:00
2-2     Truth     7:52
2-3     Beginning Again     7:32
2-4     I Love You More Than You’ll Ever Know     7:29
2-5     Don’t Look Away, Look Around     8:16
2-6     Compared To What     11:52

A zenészek:
Bass – Les King
Drums, Backing Vocals – Karma Auger
Guitar – Yarone Levy
Lead Vocals, Guitar [Second], Percussion – Alex Ligertwood
Organ [Hammond B3, Fender Rhodes] – Brian Auger

http://links.snahp.it/807auger

0

Találatok: 4

Publication author

offline 2 óra

Levin

Avatar 448
Comments: 2146Publics: 4641Registration: 22-09-2017

Brian Auger’s Oblivion Express – Live in Los Angeles [2 CD] (2014) Brian Auger’s Oblivion Express” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

hét + tizenöt =

Password generation