Pannonia Allstars Ska Orchestra – The Return of the Pannonians (2007) Megalith Records

PASO

“A Pannonia Allstars Ska Orchestra 2003 kora tavaszán alakult azzal a kimondott szándékkal, hogy a Jamaikáról származó ska stílus itthon még nem nagyon ismert, tradicionálisabb vonalát megismertesse a hazai közönséggel.

Az orchestra az ország különböző tájairól származó ismert underground zenekarokból toborozta tagjait (CsizmáSKAndúr, MeSKAlin, Kevés, the deadbeats, Böiler, Kabinet Rt., Csalez Lopez stb.), s megalakulása után szinte azonnal folyamatos koncertezésbe, koncertszervezésbe kezdett.

Ma már a budapesti klubélet egyik legsikeresebb és legelismertebb zenekaraként sorra adják teltházas bulijaikat, miközben egymás után hívják meg Magyarországra a nemzetközi ska-élet legjobb előadóit (Rotterdam Ska-Jazz Foundation, Dr. Ring Ding, The Slackers, New York Ska Jazz Ensemble, The Toasters, Mr.T-Bone, Victor Rice, King Django, Bad Manners, stb.), feltéve ezzel hazánkat a “nemzetközi ska-térképre”.

A PASO zenéje érdekes keveréke a tradicionális ska-nak, a reggae-nek és a 2tone-nak, de természetesen egyéb zenei hatások is felfedezhetők benne a jazztől kezdve a dubig. Szövegviláguk is vegyes, hiszen a viccesebb, könnyedebb témájúak mellett megtalálhatóak társadalomkritikus, az agressziót és a mindenfajta gyűlöletet elítélő darabok is.” (port.hu)

A számok:
1. The Return (Intro)
2. Joseph
3. Wicked away
4. Sahara (feat. Barna György)
5. System Connection
6. Summertime feat. Harcsa Veronika & Kiss Erzsi
7. Cool it
8. Dem haffi run
9. Break of Dawn
10. A Tenkes Kapitánya (feat. Barna György)
11. Babylon Focus
12. Dr. Dermot’s Choice (feat. Barna György)
13. Mo’ Fyah
14. Moses and the Red Sea
15. Takeover! (Outro)
16. Cool Dub (Victor Rice dub mix)
17. Dub System (Victor Rice dub mix)
18. Greed (G Brown Gergely mix)

https://zenekucko.com/02027

0

Visits: 5

Publication author

offline 2 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

három × 5 =

Password generation