Révész Sándor – Változtam (2003) • Warner Music Hungary

“…úgy zajlott a hangszerelés, hogy elmondtam volna Péternek (Erdélyi Péter), mit várok, s azután majd hozza a kész dalokat. Együtt dolgoztunk, hosszú hónapokon át, nagyon intenzíven. Volt, hogy délelőtt tíztől hajnali négyig ültünk a hangszerek és a gépek előtt. Fáradhatatlan munkatársra leltem. Kimentem hozzá, s együtt keresgéltünk ritmusokat, akkordokat. Szerintem nagyon korszerű hangzás jött létre, bár ez ugye szubjektív, de azért remélem, hogy a hallgatók is így érzik”.

Az albumot eredetileg az ötvenedik születésnapom környékén akartuk megjelentetni. Ebből adódott az ötven-ötven százalék ötlete, hogy felerészt régi, felerészt új számok alkossák az anyagot, illetve a CD-n bónuszként még egy régi dal feldolgozása szerepel.

Ezúttal minden saját dal valóban saját dal, én írtam a zenét és a szöveget is. Korábban több szerzővel dolgoztam együtt. A legfontosabb változás épp ez: hogy vállalom a kvalitásaimat, vállalom magam. A dalok az időközben engem ért változásokat is kifejezik. Meghatározó életformát számoltam fel, amikor visszaköltöztem Budapestre. Valamint ötven éves lettem: megváltozott az életszemléletem. Szívből remélem, hogy érettebb lettem. Ez talán az énekhangomon is érződik.

Dalok :
01.Gyere közelebb
02.Az álmaimnak élek
03.Új nap, új világ
04.Tíz lépcsőből nyolc
05.Őszintén akarok élni
06.Asszonyvarázs
07.A becsület
08.Lehajtott fejjel
09.Játék az ördöggel
10.A szenvedélyről
11.Szerelemnap
12.A szerelem országútjain
13.Vigyázz a madárra

A zenekar, aki segíti a “Kölyköt”: Erdélyi Pétert, Sipeki Zoltánt, Studniczky Lászlót, Gyenge Lajost, Kálmán Tamást, Kriskó Zoltán pedig összefogja a szálakat. Régiek is beszáltak egy-egy szólóra, Závodi János is közbeszól. ÉS még sokan mások.

 https://pastebin.com/R1aZbTD1

0

Találatok: 2

Publication author

offline 7 óra

dali300

42
Comments: 394Publics: 1302Registration: 25-09-2017

Révész Sándor – Változtam (2003) • Warner Music Hungary” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?