Kansas – Song for America (1975) CBS

Kerry Livgren gitáros 1971-ben a Kansas állambeli Topeka városában alapította meg Kansas névvel együttesét. A dallamos progresszív rockzenét játszó zenakar azonban egyszerűen nem tudott lemezszerződéshez jutni, így 1973-ban feloszlottak. Kerry még abban az évben az együttes három tagjával, Robbie Steinhardt hegedűs-énekessel, Steve Walsh billentyűs-énekessel és Rich Williams gitárossal újraalapította a zenekart, és nagyon is jól tette.


A képen balról jobbra Phil Ehart dobos, Billy Greer basszusgitáros, Rich Williams gitáros, Steve Walsh és David Ragsdale hegedűs, tehát a banda mai felállása látható.
Az elmúlt több mint harminc év során több minden változott – számtalan tagcsere során megfordult a zenekarban Steve Morse, a Deep Purple jelenlegi gitárosa is – egy valami azonban változatlan: minden lemezük színvonalas, minőségi rockzene.
1975-ben jelent meg harmadik albumuk Songs for America címmel.
Az akkori felállás:
Phil Ehart / drums; Dave Hope / bass, backing vocals; Kerry Livgren / guitars, keyboards, backing vocals; Robbie Steinhardt / lead vocals, violin; Steve Walsh / lead vocals, keyboards; Rich Williams / lead guitar.

Az album felvételei:

1. Down The Road
2. Song For America
3. Lamplight Symphony
4. Lonely Street
5. The Devil Game
6. Incomudro – Hymn To The Atman

http://links.snahp.it/14Kansas

0

Találatok: 0

Publication author

offline 21 perc

Levin

236
Comments: 2061Publics: 4378Registration: 22-09-2017

Kansas – Song for America (1975) CBS” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?