Y & T – Mean Streak (1982) • Polydor

… A csapat a producerrel elsőként talált rá arra a még kommersz, de már húzós zenei világra, aminek a nagyjai Dio és Gary Moore lettek. A Mean Streak-en hallható dalokat stílusukban és hangzásukban is az akkor még rockot játszó Gary Moore lemezei közé lehet tenni, mert kellően gitár-centrikusak voltak, de a főszereplő mégis az ének volt. Dave Meniketti már 1983-ban abban a stílusban énekelte sajátos ének-dallamait, amit Gary Moore az 1985-ös Run for Cover lemeze környékén kezd majd használni…

A Y&T, (1980-ig Yesterday and Today) eredetileg a San Francisco-i Bay Area-ból, pontosabban East Bay-ből származik, de már hosszú ideje Oakland-ben (Kalifornia) élnek. Az első nagyobb sikerüket Angliában érték el,az 1982-es Black Tiger című lemezükkel.

Az 1983-as Mean Streak lemezük készítéséhez a brit heavy/hard hangzás egyik legjobb producerét kérték fel, Chris Tsangarides-t, akinek a legjobb munkái a Judas Priest-hez köthetőek, de dolgozott Gary Moore-ral és a Thin Lizzy-vel is. A csapat Chris Tsangarides-el elsőként talált rá arra a még kommersz, de már húzós zenei világra, aminek a nagyjai Dio és Gary Moore lettek. A Mean Streak-en hallható dalokat stílusukban és hangzásukban is az akkor még rockot játszó Gary Moore lemezei közé lehet tenni, mert kellően gitár-centrikusak voltak, de a főszereplő mégis az ének volt.

Dave Meniketti már 1983-ban abban a stílusban énekelte sajátos ének-dallamait, amit Gary Moore az 1985-ös Run for Cover lemeze környékén kezd majd használni. Chris Tsangarides megérezte, hogy merre fog vinni a rockzene története, másrészt a csapatot beemelte a legnagyobbak közé.

A album értékei közül a legfontosabb Dave Meniketti gitár-játéka. Tsangarides látnoki képességének és a zenekar klasszikusabb, Thin Lizzy-hez hasonló iker-gitáros felhangjainak köszönhetően világszerte nagyon sokan kezdtek érdeklődni utánuk. Így lettek ők ennek a klasszikus brit hangzásvilágnak a legjobbjai Amerikában.

Tracklist:
1 Mean Streak
2 Straight Thru The Heart
3 Lonely Side Of Town
4 Midnight In Tokyo
5 Breaking Away
6 Hang ‘Em High
7 Take You To The Limit
8 Sentimental Fool
9 Down And Dirty

Y&T:
Dave Meniketti – ének, gitár
Joey Alves – gitár, vokál
Phil Kennemore – basszusgitár, vokál
Leonard Haze – dobok, vokál

 https://pastebin.com/0LTPgxf0

01. Állítsd angolra az oldalt.

02. Slow Download/(Stáhnout pomalu) > beírni a kódot > felugrik egy reklám – közben elindul a letöltés > kb 8 másodpercet várni és a reklámot be lehet zárni.

……………………………………………………………………………………………………………………………
 

 

0

Találatok: 0

Publication author

offline 13 óra

dali300

43
Comments: 397Publics: 1301Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?