Edward Shearmur – K-Pax – OST (2001) Universal Records

Edward Shearmur

Valahol egy messzi, messzi galaxisban… létezik egy K-PAX nevű bolygó, ahol a földi lét “problémái” – mint pl. a párkapcsolat, a család, a barátság, a szülő fogalma – már nem léteznek, az ottaniak már egy magasabb fokú, minden szempontból érettebb társadalomban élik életüket.

Ennek a bolygónak a szülöttje a bölcs Prot (Kevin Spacey), aki rendszeresen látogat minket, egyszerű embereket, akik mit sem sejtünk varázslatos összefüggéseket rejtő intelligenciájáról.
Úgyhogy bolondokházába csukatjuk őt.
A csendes, nyugodt, magabiztos film Iain Softley munkája, amelynek középpontjában egy orvos-beteg kapcsolat áll, s az emberi természet és elme kifürkészhetetlen csodája. Ez a csoda pedig önmagában is egy önálló univerzum, még akkor is, ha tényleg létezik a K-PAX nevű bolygó.
A filmzenét Edward Shearmur írta.
Az angol származású zeneszerző 1991 óta tevékenykedik a film világában, olyan munkák fűződnek a nevéhez, mint: “A lény 2.”, a “Charlie angyalai”, illetve a “Sky kapitány és a holnap világa” aláfestései. Ed minden filmzenei stílusban tud maradandót alkotni, legyen az pár alaphang a szintetizátoron, vagy nyolcvan fős nagyzenekart igénylő szerzemények.

Nagyon jó film, nagyon jó zene.

A film zenéje:
01-Grand Central
02-Good Morning Bess
03-Taxi Ride
04-Constellation Lyra
05-Bluebird
06-4th Of July
07-Prot Missing
08-Sarah
09-New Mexico
10-Powell’s Return
11-July 27th
12-Coda

https://zenekucko.com/06025

0

Visits: 66

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Edward Shearmur – K-Pax – OST (2001) Universal Records” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Nagyon visszafogottan fogalmaztál! A film és a zene (de különösen a film) zseniális, egyszerűen kihagyhatatlan. A két főszereplő a legjobbat hozza. Kevin Spacey egyik legjobb alakítása. Sokan a kikötői hírek-ben emelik piedesztálra, ami tényleg remek film, de szerintem ebben a filmben összehasonlíthatatlanul jobb!

    És a film vége, amikor visszamegy a K-PAX-re …

    Aki nem látta az gyorsan kapja össze magát 🙂 !

    0

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tíz − 1 =

Password generation