Edward Shearmur – K-Pax – OST (2001) Universal Records

Valahol egy messzi, messzi galaxisban… létezik egy K-PAX nevű bolygó, ahol a földi lét “problémái” – mint pl. a párkapcsolat, a család, a barátság, a szülő fogalma – már nem léteznek, az ottaniak már egy magasabb fokú, minden szempontból érettebb társadalomban élik életüket. Ennek a bolygónak a szülöttje a bölcs Prot (Kevin Spacey), aki rendszeresen látogat minket, egyszerű embereket, akik mit sem sejtünk varázslatos összefüggéseket rejtő intelligenciájáról.
Úgyhogy bolondokházába csukatjuk őt.
A csendes, nyugodt, magabiztos film Iain Softley munkája, amelynek középpontjában egy orvos-beteg kapcsolat áll, s az emberi természet és elme kifürkészhetetlen csodája. Ez a csoda pedig önmagában is egy önálló univerzum, még akkor is, ha tényleg létezik a K-PAX nevű bolygó.
A filmzene Edward Shearmur munkája. Az angol származású zeneszerző 1991 óta tevékenykedik a film világában, olyan munkák fűződnek a nevéhez, mint: “A lény 2.”, a “Charlie angyalai”, illetve a “Sky kapitány és a holnap világa” aláfestései. Ed minden filmzenei stílusban tud maradandót alkotni, legyen az pár alaphang a szintetizátoron, vagy nyolcvanfős nagyzenekart igénylő szerzemények.

Nagyon jó film, nagyon jó zene.

A film zenéje:
01-Grand Central
02-Good Morning Bess
03-Taxi Ride
04-Constellation Lyra
05-Bluebird
06-4th Of July
07-Prot Missing
08-Sarah
09-New Mexico
10-Powell’s Return
11-July 27th
12-Coda

http://links.snahp.it/580dWard

0

Találatok: 0

Publication author

234
Comments: 2058Publics: 4374Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?