Saltillo – Ganglion (2006) • Suspicious Records

A Saltillo a Sunday Munich zenekarban tag Menton J. Matthews III szóló projectje, és debüt lemeze 2006-ból. Menton, aki sokféle hangszeren játszik, és filmzenéket is komponált, klasszikus zenét tanult. A vonósokkal remekel, hegedűn, csellón játszik, mellette zongorán, gitáron és dobol is. Ezen a lemezen alapvetően elektronikus zenét hallunk sok hegedűvel, énekesnővel (felesége, Sarah, a Sunday Munichből) és instrumentális dalokkal, plusz egyéb vokál hangmintákkal kiegészülve.

Zenei sokszínűségének és nagyfokú hozzáértésének hála, a hagyományosabb dallamokat és eszközhasználatot (cselló, hegedű, zongora, bendzsó) vegyítette programozott hangokkal, aminek a végeredménye egy nagyon izgalmas műfaji keveredés lett. Dalait egészen apró töredékekből építette fel, melyekben elfért a régi klasszikus zene maradéka, de a trip-hop, downtempo és egyéb modernebb hatások is. Van benne valami csodálatosan kiszámíthatatlan, és sikerült egy egészen sajátos stílust létrehoznia, valahol a mainstream és az underground közötti határmezsgyén egyensúlyozva. Mindezt tele remek ötletekkel és megoldásokkal, de ami a legfontosabb: bizonyítva, hogy egy abszolút tehetséges, kreatív zeneszerzővel van dolgunk. Bár a Ganglion közel sem tökéletes, és az évek során sokat fakult, még ma is egy rendkívül emlékezetes momentuma a zenei életnek.
(kultblog-pont-hu nyomán)

01 – A Necessary End (idézet: Shakespeare – Julius Ceasar)
02 – Giving In
03 – Remember Me
04 – A Simple Test (A szöveges részek egyik hangmintája az Apokalipszis most c. filmből van)
05 – A Hair On The Head Of John The Baptist (idézet: Shakespeare – Hamlet és IV. Henrik)
06 – Blood And Milk (A szöveg Edgar Allan Poe pár sorát tartalmazza – The Tell-Tale Heart)
07 – The Opening
08 – Backyard Pond
09 – Grafting
10 – Praise
11 – I’m On The Wrong Side
12 – Denim
13 – 002 F#m

Megjegyzés: a borítón szereplő hegedű, mely természetesen Mentoné, magyar. Albatross a neve, és több, mint száz éves, darabokban találta egy boltban, restauráltatta, és “életre kelt”.

http://link.pastebin.cam (klikk)

…………………………………………………………………………………………………………………….


 

0

Találatok: 26

Publication author

offline 3 nap

dali300

Avatar 255
Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem.
/Vásáry Tamás/
Comments: 527Publics: 1359Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem. /Vásáry Tamás/

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

18 + 2 =

Password generation