Saltillo – Monocyte (2012) • Artoffact Records

A Monocyte a Sunday Munich zenekarban tag Menton J. Matthews III szóló projectje, és második lemeze. Menton aki sokféle hangszeren játszik, klasszikus zenét tanult. A vonósokkal remekel, hegedűn, csellón játszik, mellette zongorán, gitáron és dobol is.

Az első lemez népszerűsége, interjúk és magasztaló cikkek ellenére is kezdett egyértelművé válni, hogy Menton III életében nem a zene és egy lehetséges új lemez az elsődleges. Inkább magánéletére és képzőművészi pályafutására kezdett koncentrálni. Közreműködött egy Silent Hill képregényben, aztán belekezdett az első nagyobb horderejű, folytatásos képregényébe. A címe Monocyte: bizarr kaland-horror történet egy sivár, sötét jövőről, ahol az elpusztult bolygó, és az emberiség maradványait két ellenséges faj uralja. Látványvilága nyomasztó és súlyos. Azóta megjelent a képregénnyel azonos című lemez, mely egyben annak hivatalos aláfestője is. A kérdés adott volt, hogy mennyire lesz képes kísérni és kiegészíteni az eredeti művet, és mennyire áll majd meg a saját lábán.

Az első dal (Abeo) felütése egészen monumentális, és azonnal körénk vonja azt a koszos, salakos világot, amiben a képregény is játszódik. A torzított hang, a háttérben elúszó drone morajlás, és a drámai hegedű a magasba emelik a gyanútlan hallgatót. Körülöttünk lassan kavarog, sűrűsödik a sötétség, néhol kicsit megtelepszik, hogy aztán feloldódva csak a sivár ürességet hagyja maga után. A második tétel (Proxy) durva, tört ütemei, szokásos Shakespeare-i hangmintája és a cselló mély, megrázó vibrálása viszont azonnal kiránt a fátyolos állapotból. Szinte teljesen legyalulja az embert. Ezzel szemben a következőben (If Wishes Were Cathloics) Sarah Matthews hangja némileg már oldja a feszültséget, és innentől a lemezzel együtt párolog a kezdeti súlyosan nyomasztó hangulat. Idővel dalszerkezetileg és dallamilag is kezd egyre jobban hasonlítani a Ganglionhoz, egyben távolodik a képregény hangulatától, így az összkép végül pozitív marad.

01. Abeo
02. Proxy
03. If Wishes Were Catholics
04. The Right Of Action
05. They All Do It The Same
06. Gatekeepers
07. I Hate You
08. Forced Vision
09. Hollow
10. The Locus Priory
11. Veil
12. To Kill A King

http://link.pastebin.cam (klikk)

…………………………………………………………………………………………………………………………..


 

0

Találatok: 6

Publication author

offline 2 hét

dali300

Avatar 144
https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban
Comments: 453Publics: 1314Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

kettő + tizenkilenc =

Password generation