The Mars Volta – Scabdates (2005) Universal Music

Az 1952-ben alapított brit könnyűzenei szaklap, a New Musical Express (NME) összegyűjtötte és rendszerezte a legtöbb példányszámban elkelt koncertalbumokat The 50 Greatest Live Albums Ever cím alatt.
A listában a harminckilencedik (39) helyen az amerikai The Mars Volta Scabdates című albuma áll. “Nemrég, márciusban jelent meg a The Mars Volta Frances the Mute című lemeze, amibe azonnal beleszerettem. Úgy tűnik hatalmas siker övezi mostanság a csapatot, például az amerikai eladási lista negyedik helyéig jutottak vele (de Angliában is 23. volt). Létezésük óta sok koncertet rögzítettek. Most ezekből kapunk egy válogatást. Hogy, zeneileg milyen? Képzeljük el, hogy ha lemezen jammelnek, akkor élőben mit művelnek! Igazából nem lehet elképzelni. Ezt hallani kell!

Nagyon nehéz ez a lemez. Nagyon oda kell rá figyelni, mert különben szétesik és összefüggéstelennek tűnik. Egyszer az olvastam (a jazz kapcsán), hogy a dallamok teljes kiteljesedést csak a zenei szabadságban kaphatnak. Tehát csak a jammeléstől tudnak kiteljesedni. Hát, itt minden pillanat tömény jammelés. Teljes eklektika, tömény, sötét.

Úgy érzem a The Mars Volta hozzáállása kell a hard rock felfrissítéséhez. Régen még a Deep Purple – Led Zep – Uriah Heep korszakában minden csapat jammelt a színpadon. Manapság elég, ha egy csapat élőben ugyanazt le tudja játsza, mint lemezen. Ezt pedig koncerten, akár cd-ről is megtehetik. Márpedig nem ez a lényege ennek a muzsikának. Hanem az, hogy éljenek a dalok. Koncertről koncertre alakuljanak, változzanak. Hát erről szól szerintem a The Mars Volta.” (passzio.hu)

It may not be that critically-acclaimed, and it may leave out a load of key tracks, but as the only live document of one of the best live acts of the last decade, it rips most other efforts a new one.

A számok:
1. abrasions mount the timpani
2. take the veil cerpin taxt
3. a) gust of mutts
4. b) and ghosted pouts
5. caviglia
6. concertina
7. haruspex
8. cicatriz
9. a) pt I
10. b) pt II
11. c) pt III
12. d) pt IV

A zenészek:
Omar Rodriguez-Lopez – gitár, effectek
Cedric Bixler Zavala- ének
Jon Theodore – dob
Isaiah Ikey Owens – billentyűs hangszerek
Juan Alderete de la Pena – basszusgitár
Marcel Rodriguez-Lopez – Percussion
Adrian Terrazas Gonzalez – furulya, tenor szaxofon, egyéb fúvós és ütős hangszerek
Pablo Hinojos-Gonzalez (Paul Hinojos) – hang manipuláció

https://zenekucko.com/06650

0

Visits: 51

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

The Mars Volta – Scabdates (2005) Universal Music” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizenkettő − 3 =

Password generation