V.A. – All the Real Girls – OST (2003) Sanctuary Records

“Vannak filmek, amelyek hiába oltári jók, eltűnnek a süllyesztőben. Kimennek a divatból, vagy ott sem voltak soha, mert értékeik mai szemmel tűnnek elő igazán. Vagy egyszerűen annyi a film körülöttünk, hogy nem vesszük észre az igazán klasszakat.

Ez a film – amit a magyar tévécsatornák időnként a béna Az “Igazi” címmel adnak – túlzás nélkül a világ egyik legszebb és legszomorúbb szerelmesfilmje. Az USA egyik déli államában, egy lepusztult iparvárosban játszódik, ahol Paul (Paul Schneider) autószerelésből él, szabadidejében pedig vagy csajokat cserkész, vagy a nem túl magas szellemi nívón mozgó barátaival italozik. Aztán egyszer csak beleszeret az egyik haverja bentlakásos iskolából hazatérő, ártatlan és érzékeny húgába, Noelbe (Zooey Deschanel). A kapcsolatuk bármilyen szépen indul is, kezdettől kudarcra ítéltetett, mert egyikük sem elég érett hozzá, és a környezetük is folyamatosan fúrja a viszonyukat.

Az All the Real Girls hangulata utánozhatatlan: David Gordon Green egy gyönyörűségesen fájdalmas, melankolikus világot teremt meg. A képek a barna különböző árnyalataiban úsznak, a város koszos, rothadó elemei lírai szépségűvé változnak, a szerelmesek halk, félénk félmondatokkal kommunikálnak, míg el nem jutnak odáig, hogy már csak üvölteni tudnak, és azt is minek. A különös, magányos hangulatot erősíti, hogy Green nem fűzi össze szorosan a jeleneteket, hanem csak vinyettaszerűen felsorakoztatja az egymástól elkülönülő, kiragadott kis pillanatokat, amiket megélnek a figurák. Biztosan mindenki magára ismer némelyikben, mert annyira fájdalmasan igaziak.”  – Bujdosó Bori
Ez a film az egyik abszolút kedvencem.

A film zenéje:
1. All These Vicious Dogs – Will Oldham [2:25]
2. Beautiful Stars – Isaac Freeman [5:55]
3. Hottub – Michael Linnen [1:49]
4. Sea of Teeth – Sparklehorse [4:29]
5. Cantus For Bob Hardison – Michael Linnen [3:31]
6. Fear Satan – Mogwai [9:49] remix
7. Goin’ Back Home – Paul Jones [2:32]
8. Body on Fire – Pyramid [3:05]
9. Streets Were Raining – Pyramid [5:01]
10. I Wanna Dance 4U – Michael Linnen [2:55]
11. Cactus Wren – Mark Olson & The Creekdippers [4:40]
12. Say Goodbye Good – The Promise Ring [6:38]

A 2015. október 12-i bejegyzés frissítése.

https://zenekucko.com/06308

0

Visits: 1

Publication author

offline 2 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

4 × 2 =

Password generation