A Perfect Circle – The Essential (2015) D3oo/C

Billy Howerdel gitártechnikusként dolgozott többek között a Nine Inch Nailsnek, a Smashing Pumpkinsnak, és a Toolnak. Bemutatta a demóját a Tool énekesének, Maynardnek, aki felajánlotta, hogy a jövőbeli zenekarában énekelne. Eredetileg Billy női énekest szeretett volna, de egy ilyen ajánlatot nem utasíthatott vissza. 1999- ben csatlakozott a formálódó zenekarhoz Josh Freese dobos, az ex-Failure gitáros Troy Van Leeuwen és basszusgitár/hegedű poszton Paz Lenchantin. Felvették debütáló albumukat Mer De Noms címmel, ami szó szerint annyit tesz: Nevek tengere. Ezidőtájt Maynard zenekara a Tool éppen jogi vitába bocsátkozott a kiadójával, így az énekesnek töméntelen ideje volt a projectre. A Judith című nóta rögtön a Billboard 4. helyén landolt és klip is készült belőle, amelyet David Fincher (Hetedik, Harcosok klubja) rendezett.
Paz kilépett a zenekarból 2002-ben és csatlakozott Billy Corgan (ex-Smashing Pumpkins) új bandájához. Van Leeuwen átigazolt a Queens of the Stone Age-be, így az APC-nek új gitáros és bőgős után kellett néznie. A basszusgitáros szerepére Jeordie White bizonyult alkalmasnak (Twiggy Ramirez a Marilyn Mansonból) gitárosként pedig James Iha (ex-Smashing Pumpkins). 2003-ban adta ki a zenekar második stúdióalbumát, Thirteenth Step címmel. Az album első single lemeze a Weak and Powerless című dal volt, ami a Billboard listák élére került, ezt követően az Outsider és Blue című dalok szintén felkerültek a neves slágerlistára.

01. Weak and Powerless
02. The Noose
03. Blue
04. The Outsider
05. Gravity
06. Orestes
07. Imagine – John Lennon cover
08. Passive
09. What’s Going On
10. The Nurse Who Loved Me

gitár : Billy Howerdel
ének : Maynard James Keenan
dob : Josh Freese
basszusgitár : Jeordie White
gitár : James Iha

 http://links.snahp.it/248apc

…1:55-nél Paz zseniális ! 🙂
 

0

Találatok: 10

Publication author

offline 2 óra

dali300

Avatar 263
Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem.
/Vásáry Tamás/
Comments: 529Publics: 1364Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem. /Vásáry Tamás/

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

3 × három =

Password generation