Max Richter – From Sleep [Rough Trade Shops Special Edition Disc] (2015) © Deutsche Grammophon + [24-bit/96Khz]

A Sleep lemez különlegessége abban van, hogy nem ébren hallgatáshoz készült. A BBC rádió 2015-ben élő adásban Angliát álomba ringatta Richter és társai zenéje által.

The album serves as a concept album based around the neuroscience of sleep, hence its length of over eight hours. The album was performed in its entirety as one compositional piece at the Reading Room at Wellcome Collection in London, England on September 27, 2015 from midnight to 8:00 AM as the climax of the BBC Radio 3 “Science and Music” weekend.

The performance broke several records, including the longest live broadcast of a single piece of music in BBC Radio 3’s station’s history. The performance also set Guinness World Records for longest broadcast of a single piece of music and longest live broadcast of a single piece of music. Instead of chairs to sit in and watch the performance, audience members were given beds to sleep in.

01. Dream 3 (In The Midst Of My Life)
02. Path 5 (Delta)
03. Space 11 (Invisible Pages Over)
04. Dream 13 (Minus Even)
05. Space 21 (Petrichor)
06. Path 19 (Yet Frailest)
07. Dream 8 (Late And Soon)

Rough Trade Shops Special Edition Disc
2-01. Selene
2-02. Diffraction Sequence
2-03. Origins (Ursa Major)

Max Richter – electronics, organ, piano, synthesizer
American Contemporary Music Ensemble – strings (ensemble)
Grace Davidson – vocals (soprano)
Brian Snow – cello
Clarice Jensen – cello
Caleb Burhans – viola
Ben Russell – violin
Yuki Numata Resnick – violin

https://tinyurl.com/3mp58bnv
 

 

 

0

Találatok: 15

Publication author

offline 5 nap

dali300

Avatar 262
Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem.
/Vásáry Tamás/
Comments: 529Publics: 1364Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem. /Vásáry Tamás/

Max Richter – From Sleep [Rough Trade Shops Special Edition Disc] (2015) © Deutsche Grammophon + [24-bit/96Khz]” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

12 − 11 =

Password generation