Szeder – C’est d’air (2018) © Tom-Tom Rec.

Szeder (énekes/dalszerző) 2014-ben Hab a tetején című debütáló albumával tűnt fel először a könnyűzenei palettán. A mai napig érdekes, izgalmas szereplője a fesztiválok világának. Sajátos humora, szókimondó, őszinte szövegei, egy szórakoztató belső utazás Szeder világába, egy izgalmas Univerzumba, ahol croissantból van a félhold, és a kávéscsészében rajzolódik a tejút. A zenei játékosság, és sokszínűség épp úgy sajátja előadóként, mint dalszerzőként.

Az albumon Szeder pályafutásának francia sanzon ihletésű dalai kaptak helyet. A szövegek francia változatinak elkészítésében Laurent Winkler segítette Szeder munkáját, a hangszerelések megálmodásában pedig ezúttal is Hrutka Róbert közreműködött.
A felvételen Szeder zenekara mellett Kéméndi Tamás tangóharmonika művész játéka gondoskodik arról, hogy a hamisítatlan francia hangzás is visszaköszönjön az albumon.
A francia album lemezbemutató koncertje 2018. március 28-án lesz, stílszerűen a Francia Intézetben, a Frankofon hónap egyik utolsó eseményeként.

01. Chanson à traîner
02. Chanson du marché
03. Budapest (Premier amour)
04. La fille au manteau rouge
05. L’océanmer
06. Tündérdisznó
07. Piaci Sanzon
08. Lazsadal (Elektroswing Remix)

http://link.odavisz.cam

-pastebin-
 

0

Találatok: 35

Publication author

offline 3 nap

dali300

Avatar 255
Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem.
/Vásáry Tamás/
Comments: 527Publics: 1359Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem. /Vásáry Tamás/

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

16 − kilenc =

Password generation