Brad Mehldau – After Bach (2018) Nonesuch

Brad Mehldau

Az első lemezétől látszott, hogy zsenivel van dolgunk, aki pontosan öntötte formába heroinba áztatott metafizikus szomorúságát, miközben esszéket írt a német írók és filozófusok idevágó munkáiról. Elképzeltem, amint egy fiatalember az Ifjú Werther szenvedéseit olvassa egy füstös manhattani klub előterében, és arra gondoltam, hogy egy új generáció lépett színre a jazzben.

A Jacksonville-ben született, régesrég New York-ban élő amerikai zongorafenomén másfél évtizedes pályája során alapvetően a zongora-bőgő-trió formát részesítette előnyben, az abban rejlő művészi lehetőségeket a kilencvenes években szinte a tökélyig vitte. Emellett számos duóprojektben vett részt, többek között a jazzgitáros Pat Methenyval, az operacsillag Renée Fleminggel és Anne Sofie Von Otterrel készített közös korongokat. A szaxofonos Joshua Redmannal pedig hosszasan turnézott. No és rendszeresen ad szólózongora koncerteket és időnként kiad szólólemezeket.

The album comprises the pianist/composer’s recordings of four preludes and one fugue from J.S. Bach’s Well-Tempered Clavier, each followed by an After Bach piece written by Mehldau and inspired by its WTC mate. The album begins with Mehldau’s own “Before Bach: Benediction” and ends with his “Prayer for Healing.”

01. Before Bach: Benediction
02. The Well-Tempered Clavier Book I, BWV 848: Prelude No. 3 in C# Major
03. After Bach: Rondo
04. The Well-Tempered Clavier Book II, BWV 870: Prelude No. 1 in C Major
05. After Bach: Pastorale
06. The Well-Tempered Clavier Book I, BWV 855: Prelude No. 10 in E Minor
07. After Bach: Flux
08. The Well-Tempered Clavier Book I, BWV 857: Prelude and Fugue No. 12 in F Minor
09. After Bach: Dream
10. The Well-Tempered Clavier Book II, BWV 885: Fugue No. 16 in G Minor
11. After Bach: Ostinato
12. Prayer for Healing

https://zenekucko.com/08220
 

1

Találatok: 34

Publication author

offline 1 nap

dali300

Avatar 182
https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban
Comments: 484Publics: 1326Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban

Brad Mehldau – After Bach (2018) Nonesuch” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Uraim,

  Szeretnem letolteni ezt az albumot, mert Brad Mehldau-nak a kezdet kezdete ota hatalmas rajongoja vagyok, de mivel nem tudok csehul, azt sem tudom, mire kellene kattintanom – illetve, hogy biztonsagos-e a kulonbozo “gombokra” valo rakattintas. Lehetne egy angol vagy magyar nyelvu helyrol letoltendove tenni ezt a lemezt?

  Elore is koszonom a faradozasukat!

  0
 2. Kedves Peter!

  Csak másolja ki (copy) a http://links.snahp.it/525BrMBh oldalon megadott linket, majd a keresőjébe (pl.Google) illesze be (paste), írja be a generált jelszót, megjelenik a https://pastebin.com/vvXQKmgK oldal. Ott szintén (copy)+(paste) és automatikusan megjelenik a letölteni való album. Semmiféle cseh nyelvtudás nem kell a következő művelethez csak a copy és a paste használata. Vírust meg nem terjesztek. Azért szeretem a netshare oldalt mert ennél egyszerűbb és reklámmentes oldalt nem sűrűn talál a neten. Ha esetleg a (copy és paste) használata gondot okoz, akkor egy ön által megadott email címre szívesen elküldhetem az albumot. Köszönöm!

  0

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizenegy + 12 =

Password generation