Deep Purple – Made in Japan (1972) EMI

Az 1001 Albums You Must Hear Before You Die (1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz) sorozat kettőszáznegyvenkilencedik (249) lemeze a Deep Purple dupla koncertalbuma.

“Ha kedvtelésből hallgathatok zenét, és koncert lemezre vágyom, akkor általában ezt a lemezt veszem elő. Ez az a hard rock lemez amin nem fog ki az idő, ami a színpadi zenélés ünnepe.
Olyan lemez ez, ami egy világot inspirált. Jon Lord orgonája és Ritchie Blackmore gitárja véres csatákat vív. Ian Paice tökéletes és Roger Glover is akkor van ott amikor kell neki. Ian Gillan hangjában itt benne van az az él, amit manapság keresve sem lehet találni. A többnyire 1972. augusztus 15-16-án, Osaka-ban rögzített dalokban (csak a Lazy-t vették fel 17-én Tokyoban) minden benne van, amitől az ember, még 34 évvel később is lehidalhat. Annak ellenére, hogy színpad technikailag “sötét korszaknak” is hívhatnánk azokat az időket…
Szögezzük le: a Deep Purple sohasem volt ennél jobb színpadon. Ian Paice is gyakran mondja, hogy ez a kedvenc lemeze. Érthető, hiszen a Mule-ban zseniális dobszólót hallhatunk tőle. A csapat ekkor volt igazán a csúcson, hiszen a Billboard listájának 16. (UK), és 6 (US) helyére értek ezzel a dupla koncert lemezzel.

Ezen a lemezen két dolgot éreztem mindig: 1. feszesek a dalok, 2. érezhető az a vibrálás, az a fantasztikusan összeszokott és kipróbált “jam” hangulat, amitől a dalok életre tudnak ébredni.” (passzio.hu)

A csapat: Jon Lord – billentyűs hangszerek, Ritchie Blackmore – gitár, Ian Gillan -ének, Roger Glover – basszusgitár, Ian Paice – dob.

A számok:
1. Highway Star
2. Child In Time
3. Smoke On The Water
4. The Mule
5. Strange Kind Of Woman
6. Lazy
7. Space Truckin’

http://ouo.io/uC2nh8

0

Találatok: 11

Publication author

offline 23 óra

Levin

Avatar 588
Comments: 2259Publics: 4747Registration: 22-09-2017

Deep Purple – Made in Japan (1972) EMI” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Georgie írta:
    “Nálam is ez az album volt a Deep Purple albumok elsőszámú kedvenc példánya a 70-es években. A koncert levegőjét szinte érezni tudtam, a stúdiófelvételek esetleg tisztábbak ugyan, de számomra az élő zene varázsa leelőzött így mindent.”

    0

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

négy + 8 =

Password generation