Steve Lukather – Lukather (1989) Sony/Columbia Records

Steve “Luke” Lukather, a Toto együttes frontembere, gitárosa és énekese 1957. október 21-én California államban, San Fernando Valley-ben született. A passzio.hu így ír róla:
“A világ élvonalbeli zenészei között is az első: 40 országból érkezett többmillió szavazattal a VoteNumber1.com-on elnyerte a legjobb gitáros címet. Nem rossz teljesítmény ez, bár a Los Angeles-ből származó művész született tehetség. Kezdetben a Beatles, majd Jimi Hendrix, Jeff Beck, Steely Dan és Miles Davis inspirálta – hogy csak néhányat említsünk. Steve Lukather követte nagy elődeit a rock and roll hírességek táborába: számos listavezető számot játszott, kapott pár Grammyt mint dalszerző és hangszerelő, s ugyancsak többszörös Grammy díjas szólistaként, s a világszerte elismert ToTo tagjaként; több, mint 30 millió eladott lemez van mögötte.
gitárszólóit a zenészek, a zenerajongók és a zeneértők a gitármuzsika kvintesszenciájának tartják, s ez nem túlzás: Steve Lukather játéka, s annak feledhetetlen hangzása egyedülálló. Olyan művésztársai elismerését is kivívta, mint Brian May, Jeff Beck, Larry Carlton, David Gilmour, Paul McCartney, Elton John, Alice Cooper, Paul Rodgers, a Jethro Tull, a Meatloaf, az Original Asia, s még sorolhatnánk vég nélkül.”

Ez a lemez volt első szólóalbuma, amelynek készítése során meglehetősen nagy létszámú csapat vonult a stúdióba: Steve Lukather – gitár; Will Lee – basszusgitár; Michael Landau – gitár; Joe Hammer – szintetizátor, Hammond orgona; Tom Kelly, Richard Marx, Cindy Mizelle, Warren Ham, Tom Kel – háttérvokál; David Paich – orgona; Jeff Porcaro – dobok; John Pierce – basszusgitár; Eric Rehl – szintetizátor; Neil Stubenhaus – basszusgitár; Carlos Vega – dobok; Aaron Zigman – szintetizátor; Tommy Price – dobok; Leland Sklar – basszusgitár; Randy Jackson – basszusgitár; Jai Winding, Kim Bullard – billentyűsök; Lenny Castro – ütősök.
(Remélem, nem maradt ki senki.)

A számok:
01. Twist The Knife (5:25)
02. Swear Your Love (4:01)
03. Fall Into Velvet (9:03)
04. Drive A Crooked Road (5:21)
05. Got My Way (4:57)
06. Darkest Night Of The Year (5:20)
07. Lonely Beat Of My Heart (4:18)
08. With A Second Chance (4:37)
09. Turns To Stone (5:36)
10. It Looks Like Rain (4:22)
11. Steppin’ On Top Of Your World (5:41)

http://ouo.io/tXAPkyz

0

Views: 14

Publication author

offline 2 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4688Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

egy × 3 =

Password generation