Jerry Lee Lewis – Live at the Star Club Hamburg 1964 (1964/1989) Philips

erry Lee Lewis

Jerry Lee Lewis (1935-2022)

Az 1952-ben alapított brit könnyűzenei szaklap, a New Musical Express (NME) összegyűjtötte és rendszerezte a legtöbb példányszámban elkelt koncertalbumokat The 50 Greatest Live Albums Ever cím alatt. A listában a harmincnegyedik (34) helyen Jerry Lee Lewis 1964. április 5-én a hamburgi Star Klubban tartott koncertjén készült felvételeket tartalmazó lemeze áll. Az album az 1001 Albums You Must Hear Before You Die (1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz) sorozat negyvennyolcadik lemeze.Jerry Lee Lewis (Ferriday, Louisiana, 1935-2022) amerikai zongorista, énekes, dalszövegíró és zeneszerző. Beceneve a “Killer” (Gyilkos), melyet utánozhatatlanul egyedi zongorajátékával érdemelt ki. 1986-ban ünnepélyesen is elsőként került be a cleveland-i Rock and Roll Hall of Fame büszkeségei közé, olyan rocklegendák mellett, mint Chuck Berry, James Brown, Ray Charles és Elvis Presley. 2004-ben a Rolling Stone Magazin 24. helyre rangsorolta az énekest a Minden Idők 100 Legnagyobb Művésze listán.
1958-as angliai turnéjáig Jerry magánélete nem igazán volt ismert a rajongók körében. Ebben az évben már harmadik feleségével élt (előző feleségei voltak: Jane Mitcham és Dorothy Barton), a tizenhárom éves Myra Gale Lewis-szel.[10] A kiskorú feleség egyben Jerry unokatestvére volt. A turné a felreppent hír hallatára három koncert után véget ért a közfelháborodás miatt. A botrány miatt Amerikában is különcként kezelték a zongoristát, barátai és támogatói elpártoltak mellőle. Egyedül a rádiós személyiség, Alan Freed (a rock ‘n’ roll kifejezés “feltalálója”) maradt hű hozzá és játszotta lemezeit. A baj tetéződött, Jerry bár szerződésben állt kiadójával, de már nem rögzített több felvételt, fellépései megfogyatkoztak. Egyedül 1961-ben dolgozta fel Ray Charles slágerét, a What’d I Say-t. 1963-ban a Smash Records-el kötött szerződést. Népszerűsége a hatvanas években visszatérni látszott Európában. A Nashville Teens társaságában 1964-ben a hamburgi Star klubban vett fel ezt az élő albumot.

A számok:
01. Mean Woman Blues Claude Demetrius 4:01
02. High School Confidential Hargrave, Lewis 2:25
03. Money (That’s What I Want) Janie Bradford, Berry Gordy 4:35
04. Matchbox Carl Perkins 2:46
05. What’d I Say, Part 1 Ray Charles 2:18
06. What’d I Say, Part 2 Ray Charles 3:08
07. Great Balls of Fire Otis Blackwell, Jack Hammer 1:48
08. Good Golly, Miss Molly Bumps Blackwell, John Marascalco 2:19
09. Lewis’ Boogie Lewis 1:55
10. Your Cheatin’ Heart Hank Williams 3:03
11. Hound Dog Jerry Leiber, Mike Stoller 2:28
12. Long Tall Sally Enotris Johnson, Little Richard 1:52
13. Whole Lotta Shakin’ Goin On Sunny David, Dave Williams 4:24
A Down The Line című dal az eredeti LP kiadásról kimaradt a felvétel elején hallható hiba miatt, de a későbbi CD-kiadásokon már szerepel.

Jerry Lee Lewis – zongora, vokál
Johnny Allen – gitár
Pete Shannon – gitár
Ray Phillips – basszusgitár
John Hanken – dobok

https://zenekucko.com/06680

1

Visits: 10

Publication author

offline 4 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Jerry Lee Lewis – Live at the Star Club Hamburg 1964 (1964/1989) Philips” bejegyzéshez 7 hozzászólás

    1. Volt 10 perc szünetem, s gyorsban pár honlapra is ránéztem már, mert bosszant…
      Ezen eredmények is elég bizonytalanítóak
      John Hanken:
      https://www.allmusic.com/album/live-at-the-star-club-hamburg-mw0000678925/credits
      Barry Jenkins:
      http://www.1001albumsyoumusthearbeforeyoudie.net/jerry-lee-lewis-live-at-the-star-club-hamburg
      https://rateyourmusic.com/release/album/jerry-lee-lewis/live-at-the-star-club-hamburg/
      https://guitarsexchange.com/en/unplugged/869/jerry-lee-lewis-live-at-the-star-club-hamburg-1964/
      Majd megpróbálok hivatalos kiadói oldalakon is keresgélni, ahol feltüntetik a közreműködőket is.

      0
      1. Lehet félreértető volt ez a mondatom: “Majd megpróbálok hivatalos kiadói oldalakon is keresgélni, ahol feltüntetik a közreműködőket is.”
        Szóval csupán azért, mert hátha egy kiadó hivatalos oldalán megtudhatom, hogy most akkor a két muzsikus közül valójában melyik ült a dobok mögött a felvételen…
        Sajnos kevés kiadónál publikálják ezen dolgokat külön webre, de hátha szerencsével járok. Esetleg, ha valaki megtalálja, akkor bedobhatná az infót…

        0
  1. Én ugyan elhatároztam, hogy nem szállok be ebbe a vitába, de sajnos nem tudom megállni.
    Figyelmetekbe ajánlom az általában nagyon megbízható http://albumlinernotes.com oldal vonatkozó bejegyzését: http://albumlinernotes.com/Live_At_The_Star_Club.html
    Az oldal alján a következők olvashatók:
    Recorded 4/5/64
    Originally issued as Philips #842 945 (West Germany)

    Featuring Jerry Lee Lewis, vocal/piano
    & The Nashville Teens: Pete Shannon, Guitar
    John Allen, Guitar
    Ray Phillips, Bass
    John Hanken: Drums

    Original Recordings Produced by Siggi Loch
    Remastering: Bill Inglot & Ken Perry
    Recording Data Courtesy: Colin Escott & Richard Weize
    Art Direction: Geoff Gans
    Design: Rachel Gutek
    Photo: R.A. Andreas

    Részemről befejeztem.
    Mindenkinek azt javaslom, hallgassa inkább a zenét…

    0
    1. Én azt gondolom, hogy nem vitatkozik itt senki sem, csupán egy-egy album kapcsán beszélgetünk, hisz az albumok alatti hozzászólásoknak ettől van igazán értelme.
      Szerintem így tudjuk ezt a funkciót is kihasználni, mert valljuk be, hogy az internet világában mára már eldönteni, hogy mi hitelteles, mi nem az elég nehéz. Így van értelme jelezni észrevételünket, s kifejezni álláspontunkat véleményünket.
      Sajnos anno a régi lemezeken, – főleg a kislemezeken – nem nagyon tüntették fel a közreműködőket. Rengeteg gyűjtőnek meg fontos, hogy egy adott formációban, felvételen kik hallhatóak. Még nagyapám is lemezek kapcsán beszélt emberekről, sorsokról, mikor egy-egy régi lemezt a kezébe vett, s kiszúrt rajta egy muzsikust.
      Ez az albuminformáció meg számomra pont arra világít rá, hogy mennyire sebezhető dolog az információ, s mennyire tudom magam butának érezni miatta magam.
      Egyébként Tibor, számomra semmivel sem megbízhatóbb az általad javasolt url cím alatti tartalom, hisz ott is közösségi beküldés alapon működő oldalról beszélünk…
      “By the way, we do not change, amend these Liner Notes or make any representations that this work is in any way ours, however – we may include notes, comments or even more useless information and trivia. We may move things around and make them a little easier to understand.”

      0

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

négy × 4 =

Password generation