Faith No More – The Real Thing (1989) © Polydor K.K Japan

Az 1001 Albums You Must Hear Before You Die (1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz) sorozat 636-ik és a Faith No More 3. lemeze.

A sajátos vegyület először az 1985-ös We Care A Lot albumon öltött alakot, ám semmiféle visszhangot nem kavart, és a hozzáállásuk sem könnyítette meg az érvényesülésüket. A csapat egyszerűen túl korán érkezett a színtérre ezzel az eleggyel, a világ a ’80-as évek közepén még nem állt készen egy olyan zenekar befogadására, akiknél egyszerre volt jelen a zenében a Black Sabbath, a Devo, a Sex Pistols, Grand Master Flash és James Brown hatása – meg persze némi thrash Jim Martin révén, aki szabadidejében a Metallica, az Exodus, a Death Angel tagjaival lógott. A The Real Thing volt az együttes első lemeze az új énekessel, Mike Pattonnal. Mikor bevették a FNM-ba, Patton otthagyta az egyetemet, és két hét alatt megírta a későbbi Grammy-díjra jelölt The Real Thing album szövegeit, ami akkor gyakorlatilag már kész volt. A lemez ’89-ben jelent meg, és az MTV-nek köszönhetően pontosan ugyanazt az utat járta be, amit nem sokkal később a Nirvana Nevermindja és a Red Hot Chili Peppers Blood Sugar Sex Magikje: kilőtte magát az űrbe, majd világméretű felfordulást okozott. Nagyszerűségük abban is rejlett, hogy ügyesen ötvözték a hard rock és a heavy metal keménységét a rap ritmusaival és a funk könnyedségével, táncos dallamaival, néha adva az egésznek jókora punkos lendületet is. Az albumot 1990-ben Grammy-díjra jelölték a “Best Metal Performance” kategóriában.

Roddy Bottum: „Amikor elkezdtük a zenekart, nagyon hangosak és arrogánsak, offenzívek voltunk, ami később is megmaradt. A sokkolás roppant hatásos eszköz, és persze izgalmas is. Soha nem tűrtük magunk körül a határokat, a lényegünkké vált, hogy mindent megkérdőjelezzünk. Jó olyan alaposan felforgatni a dolgokat, amennyire csak lehetséges: az bennünk a közös, hogy mindenkitől különbözünk.”

01. From Out Of Nowhere
02. Epic
03. Falling To Pieces
04. Surprise! You’re Dead!
05. Zombie Eaters
06. The Real Thing
07. Underwater Love
08. The Morning After
09. Woodpecker From Mars
10. War Pigs (Black Sabbath cover)
11. Edge Of The World

Mike Patton – ének
Billy Gould – basszusgitár
Jim Martin – gitár
Roddy Bottum – billentyűk
Mike Bordin – dobok

https://pastebin.odavisz.cam (klikk)
 

 

0

Találatok: 13

Publication author

offline 5 nap

dali300

Avatar 209
https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban
Comments: 500Publics: 1331Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

6 − 4 =

Password generation