Nexus Lineup – Fragments (2018) NarRator Records

Közhely, de mint ahogy az szokott lenni, nagy igazság, hogy a jazz olyan közös nyelv, mely összehozza a világ legkülönbözőbb tájairól érkezett embereket, és pillanatok alatt kiválóan megértik egymást. Ékes példája ennek a Nexus LineUp, amit graz-i tanulmányai során alapított hat nagy tudású, ifjú művész.

A sextet vezetője a magyar Hofecker Dániel, aki trombitál, szárnykürtözik, és a kompozíciók, illetve a hangszerelések is többségében az Ő nevéhez fűződnek. Hazánkat Jámbor Ármin altszaxofonos, és Gyárfás Péter zongorista képviselik még a formációban. A további nemzetközi színeket a svéd Karel Eriksson (harsona), a horvát Hrvoje Kralj (bőgő), és az ukrán Oleg Markov (dob) erősítik.

A CD-n hét dalt hallhatunk; négy Hofecker, két Jámbor és egy Eriksson darabot. Nagy öröm számomra, hogy a world music, crossover és pop-jazz „őrületben” a hat fiatal muzsikus egy vérbeli mainstream anyaggal rukkolt elő! A számok, az „arrange”-ok, a szólók és egyáltalán az anyag hangulata, légköre, a legendás Blue Note albumokat juttatta eszembe! Olyan letisztultan, kifinomultan, ugyanakkor „dögösen” játszanak Daniék, hogy ez bizony a világ bármely jazzfesztiváljának vagy klubjának műsorába beleférne, és biztos vagyok benne, hamarosan ott is lesznek sok-sok helyen a „srácok”! Ha „real jazz”-t akarnak hallani kedves Olvasóink, jó szívvel ajánlom figyelmükbe a Nexus LineUp „Fragments”-ét; nem fognak csalódni! ~ Gáspár Károly (jazzma.hu)

Hofecker Dániel – trombita, szárnykürt
Jámbor Ármin – altszaxofon
Karel Eriksson – harsona
Gyárfás Péter – zongora
Hrvoje Kralj – bőgő
Oleg Markov – dob

Tracklist:

01 – Go or Stay?
02 – Livia
03 – I’ll Wait and Pay
04 – Fragments
05 – Family Nest
06 – Mr. Firestone
07 – Mino’s Dream

https://tinyurl.com/y7g997z9

Ha kicsomagoláskor jelszót kér, írd be a Zenekucko szót a megfelelő helyre.

0

Találatok: 2

Publication author

offline 4 óra

larryz

Avatar 275
Comments: 463Publics: 1815Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

nyolc − hat =

Password generation