David Munyon – Pretty Blue (2011) Stockfisch Records

“A világ egyik legjobb akusztikus gitárosának tartott David Munyon 1952. augusztus 19-én született Newport-ban (Rhode Island). A gitárral már tizenéves korában megismerkedett és gyorsan kenyérkeresõ eszközévé vált ez az instrumentum.
Munyon 15 éven keresztül a Tennessee-California-Florida „háromszögben” tevékenykedett vándormuzsikusként. A ’90-es években indult el világot látni és az évtizedet szinte teljes egészében a kontinensünkön töltötte. A tehetségére gyorsan felfigyelt a minőségi gitárzenére specializálódott, az audiophile lemezeirõl híres, német kiadó a Stockfish Records. Amellyel számos remek albumot készített Munyon.
A dalszerző-gitáros diszkográfiája alapján nem tartozik az évente mindenáron lemezt kiadni akaró művészek közé. Ugyanis számos olyan albuma van amelynek a stúdió anyaga hosszú évekig pihent, ahogy mondani szokás a fiók mélyén.
De nézzük időrendben a dolgokat. Munyon a debütáló korong elkészítését sem igazán kapkodta el. Hiszen csak több évtizedes pályafutás után, 39 éves korában a Code Name: Juniper címû albummal lépett be az elsőlemezes előadók táborába.
A bemutatkozó korongot különbözõ lemezcégek (a Glitterhouse Records és a már említett Stockfish Records) égisze alatt megjelent produkciók követték. De, több próbálkozás is volt arra, hogy, hogy a gitáros saját kezébe vegye a sorsát és a szerzői kiadással operáljon. Volt olyan időszak, amikor az egymást követő albumok más és más zászló alatt készültek: 1997-ben a Glitterhouse-nál jelent meg a Down To The Wire, 1998-ban a Stockfish-nél a Poet Wind, majd őket a meglehetősen hosszú című Songs From A Mobile Home, Pretty Much Feng Shui követte szerzői kiadás formájában.
Az eddigi pályafutás alatt készült lemezeket értékelve nem kérdéses, hogy a legerősebb anyagok a Stockfish kiadóval együttműködve születtek.” (Czékus Mihály Hifipiac.hu)

A dalok:
1. Jimi’s Guitar
2. Mercy In Her Eyes
3. World Love
4. Pretty Blue
5. I Want Your Love
6. On the Autobahn
7. Hollywood Town
8. Carolina Song
9. Drive to L.A.
10. Atlanta
11. Rock ‘n’ Roll Things
12. Lover Hold Me Now

A felvételeket készítő zenészek:
David Munyon, vocals, guitar
Ian Melrose, acoustic & electric guitar, dobro, low whistle
Lutz Moller, Fender Rhodes
Dagmar Wirtz, backing vocals
Jans-Jorg Maucksch, fretless bass, percussion
Grischka Zepf, electric bass
Bernd Junker, drums

https://zenekucko.com/01657

0

Visits: 9

Publication author

offline 2 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

David Munyon – Pretty Blue (2011) Stockfisch Records” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizenhét − 12 =

Password generation