Kispál és a Borz – Bálnák, ki a partra (1997) • PolyGram-3T

Ebben az országban, ahol nem működnek rockklubok, ahol lakodalmasok uralják a piacot, ahol a televízióból kipusztult, a rádióban pedig lement kutyába a rockzene, és ahol beteges félreértések kulminálnak a sztárság körül, nagyon nehéz lehet egy rockzenekarnak megőriznie a tartását és a hitelét. Nem kurvulni el és nem esni szét, nem dőlni be ócska ideológiáknak és nem nevezni “kihívásnak” egy lapos kiskaput. Gondolom, máshol sem könnyű, hiszen egyre kevesebben vesznek lemezeket, és az uralkodó széljárás is más vizeket kavar.
(Marton László Távolodó)

A lemez sokkal melodikusabb, könnyedebb minden a szokásosnál, mi több, időnként vokált énekelnek, s még megdöbbentőbb, hogy minden dalban refrén is van. Egyszóval vízparti boldogság az egész, néhány jól bevált Lovasi klisével a szövegben, mint például, Nap, Hold, hajó, fröcsölés és fröccsözés.
(Új Dunántúli Napló)

Lovasi András egy interjúban így nyilatkozott az album témavilágáról: „A magyarok »tenger-érzéséről« szól, távoli tájakról, pálmafákról – persze, nem ilyen banálisan. Ezek inkább dalok, de nem visszatérés a korai önmagunkhoz, hanem megint valami új.” Az énekes-szövegíró ezt mondta a lemez koncepciójáról: „Valójában arra voltunk kíváncsiak, hogy az olyan jól bevált toposzok hogy hatnak a Kispál és a Borztól, mint száguldás, Porsche, vízpart meg nők, amelyek rögvest slágerízűvé tesznek egy dalt.” Marton László Távolodó megfogalmazása szerint az album tematikája a „szerelem – napfény – örök ifjúság triumvirátus” köré szerveződik.
(wiki)

01. 0 óra 2 perc
02. A homlokom hozzád nyomom
03. Emese (a Lusta Kígyó gyógyszertárban)
04. Keringő
05. Egyedül járok
06. A magyarság tengerérzése
07. Nyár volt, s a blúzát a szél…
08. Házibuli Debrecenben
09. Disznók tánca
10. Pistike (a Malév-gépen)
11. Kifordult belsők közt
12. Zár az égbolt
13. Minden száj nyitva áll

Lovasi András – ének, basszusgitár
Kispál András – szólógitár
Tóth „Csülök” Zoltán – dob
Dióssy D. Ákos – billentyűs hangszerek, vokál
Vittay Ferenc – gitár, vokál

https://direct_link.loz.cam (klikk)
 

0

Találatok: 6

Publication author

offline 16 óra

dali300

Avatar 184
https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban
Comments: 487Publics: 1327Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

6 + 5 =

Password generation