Otis Taylor – White African (2001) Northern Blues Records

Otis Taylor, az 1948-ban Chicagoban született muzsikus karrierje a hatvanas évek végén indult (legismertebb formációja az Ex Purple tag Tommy Bolinnal közös T&O Short Line volt.) ‘77-ben a család került előtérbe és egy időre felfüggesztette az aktív koncertezést. 
1995-ben barátja és első lemezeinek producere, Kenny Passarelli nyomására újra a blues szinpadokon találkozhatunk vele. A bemutatkozó Blue Eyed Monster-rel már komoly kritikai visszahangot váltott ki, főleg az erősen szókimondó, őszinte szövegek miatt.

A harmadik, White African címre keresztelt lemez hozta az igazi áttörést. mindenféle díjak kezdtek özönleni és jöttek a komoly fesztiválmeghívások is. Innentől kezdve nem múlt el év, hogy ne szerepeljen legalább két, de inkább négy-öt kategóriában az év legjobbjait felvonultató W.C. Handy Díjátadón.

A kritikai és közönségsiker hatására 2003-ban a tekintélyes Telarc kiadóhoz szerződött. Náluk jelent meg idén februárban a Definition Of A Cicle című legfrissebb anyaga olyan vendégek közreműködésével, mint Gary Moore és Charlie Musselwhite.

2004-ben a Living Blues az év legjobb blues előadójává választotta. (zene.hu)

A számok:
01 – My Soul’s In Louisiana
02 – Resurrection Blues
03 – Momma Don’t You Do It
04 – 3 Days And 3 Nights
05 – Round And Round
06 – Stick On You
07 – Rain So Hard
08 – Lost My Horse
09 – Saint Martha Blues
10 – Ain’t No Cowgirl
11 – Hungry People

A zenészek: Otis Taylor (vocals, acoustic guitar, banjo, mandolin, harmonica); Eddie Turner (guitar); Kenny Passarelli (keyboards, bass); Cassie Taylor (background vocals).

https://tinyurl.com/yck6gayq

0

Visits: 9

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Otis Taylor – White African (2001) Northern Blues Records” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

4 × 4 =

Password generation