Esperanza Spalding – Junjo (2006) Connector Records

Az 1984. október 18-án Portlandban (Oregon) született Esperanza Spalding 2013. januárjában járt, és adott koncertet Magyarországon.
A passzio.hu így mutatta be:
“Az igazán a legkevesebb, hogy a még mindig csak huszonnegyedik évét betöltött Esperanza Spaldingot egyöntetűen csodagyerekként emlegette a jazz irodalma. Mi mást tehetett volna? Képzeljünk el egy gyönyörű, kávébarna lányt, aki autodidakta módon sajátítja el a bőgőzés alapfogásait, ám tizenöt évesen már válogathat a helyi blues- és rockbandák között. Ráadásul ontja a dalait, és maga is énekli őket. Tizenhat éves, amikor ösztöndíjat kap a bostoni Berklee Music of Schoolba; hamarosan Pat Methenyvel, Joe Lovanóval és Dave Samuelsszel koncertezik; és hiába végez, nem eresztik a Berkleeről: a patinás intézet történetének legfiatalabb tanára lesz. 2006-ban – Junjo című albumával – a lemezpiacon is debütál, s immár Európában, többek közt a MOL Jazz Fesztiválon is feltűnik. 2008-ban újabb albumot jelentet meg, ennek Esperanza a címe. Ami spanyolul annyit tesz: Remény.

S hogy mi a legkülönlegesebb ebben a történetben? Az, hogy Esperanza zenéjében nincsen semmi „rendkívüli”. Ha ragyogva is, de lényegében puritán számokat penget és énekel; egy „szimpla” kvartett élén, akusztikus jazzt, szambát, bossa novát, popzenét. Nem akar sokat mutatni, mégis megkerülhetetlen. Felnőttnek is csodás.”

1. The Peacocks
2. Loro
3. Humpty Dumpty
4. Mompouana
5. Perazuán
6. Junjo
7. Cantora De Yala
8. Two Bad
9. Perazela

Esperanza Spalding – double bass, vocals
Aruán Ortiz – piano
Francisco Mela – drums

https://tinyurl.com/y96k2grb

0

Visits: 6

Publication author

offline 1 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

5 + 14 =

Password generation