The Flock – The Flock (1969/1992) Sony Music

Az amerikai Flock nevű bandát 1965-ben Rick Kanoff énekes, szaxofonos és Fred Glickstein énekes, gitáros, billentyűs alapították.

1969-ben rajtuk kívül a következők voltak a falka tagjai: Jerry Goodman hegedűs, Jerry Smith basszusgitáros, Ron Karpman ütős, John Gerber szaxofonos, fuvolás, bendzsós és Tom Webb szaxofonos, fuvolás.
Ebben a felállásban készült első, bemutatkozó albumuk, melyet még egy lemez követett, majd a zenekar felbomlott.
Zenéjük nagyon egyéni, s a bemutatkozó album hátsó borítóján ajánlásában John Mayall, a lemez producere így fogalmazott: “… ők a legjobb zenekar, melyet Amerikában eddig hallottam.”

A számok:
01 – Introduction
02 – Clown
03 – I am the tall tree
04 – Tired of waiting
05 – Store bought – store thought
06 – Truth

http://tinyurl.com/yaeqf3nw

0

Visits: 8

Publication author

offline 4 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

The Flock – The Flock (1969/1992) Sony Music” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. UncleRemus fűzte hozzá három évvel ezelőtt:
    “A nagyon ígéretes első album után amely legalább olyan jó a jazz-fusion műfajban, mint akár a Chicago vagy a BS & T albumai, a zenekar visszatért a stúdióba, és felvett egy második albumot, melynek címe “Dinosaur Swamps” és amelynek legismertebb szerzeménye a “Big Bird”. (A zenekar nagy mértékben Miles Davis “Bitches Brew’ albumának hatása alatt állt, amelyen a szaxofonos Webb játszott, de hivatalosan nem szerepelt a zenészek listáján.)
    Az első albumot (ezt), a Columbia Lemeztársaság készítette, a blues-legenda John Mayall vezényletével (mint producer).
    A zenekar elkezdett dolgozni harmadik stúdióalbumán, de a Columbia Records egyik vezetője Clive Davis szabályosan ellopta a Flock-ból Jerry Goodman hegedűst a Mahavishnu Orchestra számára. A Mahavishnu – elsősorban John McLaughlin gitáros és zenekarvezető – először a szintén kiváló jazz hegedűst, Jean-Luc Ponty-t akarta szerződtetni, de ő (Ponty) nem kapott az amerikai kormánytól munkavállalási engedélyt és vízumot. Goodman kiválása a Flock-ból katasztrofális volt…”

    0

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

8 + négy =

Password generation