Accept – Restless and Wild [2005 Remastered Version] (1982) • SPV

accept

Ha azt mondod: Accept, én azt mondom: Fast as a Shark. A lemez 1982-es megjelenése idején ez egy elég durva, gyors dal volt, fel is kaptuk rá a fejünket. Ezért aztán az sem véletlen, hogy az Accept-nek ezt a nótáját dolgozták fel a legtöbben. 1982: atyaég, 36 év telt el azóta, az anyag mégis aktuális maradt, mai füllel is hallgatható. A Fast as a Shark minden idők legelső speed metál nótája, amelyben máris felcsendül a jellegzetesen „zsizsegő”, torz gitárhangzás, és az Accept másik védjegyének számító, vokállal megtámogatott refrén. A szóló finoman ívelt, jól követhető, ahogy az album többi dalában is.

Sercegő lemezen szólal meg az egykor népszerű német dalocska, a Heidi, Heido, Heida, hogy aztán Udo ordítása és a berobbanó Fast as a Shark a földbe döngölje a butuska dallamot. (A dal, amelynek eredeti címe Ein Heller und Ein Batzen – vagyis Egy fillér és még egy – eredetileg egy népies műdal, a szerzője : 1830-ban komponálta Albert von Schlippenbach. A szerzemény, s így valamennyire az Accept balszerencséje, hogy a II. világháború idején a fasiszta német hadsereg, a Wehrmacht népszerű katonanótája, menetdala lett belőle.)

A Restless…-t még három remek, Dirkschneider közreműködésével készült album követte, folytatva a megkezdett utat és folyamatosan növelve a csapat ázsióját, majd az énekes 1987-ben távozott a csapatból, és elindította szólókarrierjét. Hogy az elválás baráti hangulatban történt, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Udo első albuma, az Animal House dalait volt csapatának tagjai írták meg, illetve hogy az énekes később egy hosszabb és egy rövidebb időszakra még visszatért az Accept-be.

01. Fast As A Shark
02. Restless And Wild
03. Ahead Of The Pack
04. Shake Your Heads
05. Neon Nights
06. Get Ready
07. Demon’s Night
08. Flash Rockin’ Man
09. Don’t Go Stealin’ My Soul Away
10. Princess Of The Dawn

Udo Dirkschneider – ének
Wolf Hoffmann – gitár
Jörg Fischer – gitár
Peter Baltes – basszus
Stephan Kaufmann – dob

 https://links.snahp.it/Tyo6XoaeRIfNkuBBWhhJdu3RPAIjaBVwogu
 

0

Találatok: 6

Publication author

offline 7 óra

dali300

Avatar 209
https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban
Comments: 498Publics: 1326Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

2 × egy =

Password generation