Kyuss – … And The Circus Leaves Town (1995) • Elektra

 

A Kyuss igazi sikerek nélkül vált kultuszbandává, mert hiteles zenéjük mellett ösztönös képességekkel is bírtak. Talán a sors igazságtalansága, talán a menedzselés hiánya, talán csak a szerencséé, de soha nem futottak be akkora karriert, mint amilyet megérdemeltek volna és mint amilyet a mai zenei színtéren nehezen befogadható zenével is be lehet futni.

A Welcome To Sky Valley után még készítettek egy zseni lemezt ….And The Circus Leaves Town címmel, aztán fogták magukat és feloszlottak. A John Garcia nélküli csapat Homme vezetésével – már Alfredo Hernández dobossal – megalakította a Queens Of The Stone Age-t, melynek zenéje az első három lemezen nem kevés Kyuss hatást hordozott, csak aztán a zene egyszerűsödött, innen pedig már csak egy ugrás volt a mainstream. John Garcia összehozta a Slo Burn-t, aztán a Unidával adott ki lemezt, manapság pedig a Hermano frontembere. Scott Reeder szólóprojektre adta a fejét, Brant Björk pedig szintén hasonló dolgokat művel egy rövid Fu Manchu-s kitérőt követően.

Ami a Circus album szövegvilágát illeti, Garcia nem boncolgat nagyívű társadalmi problémákat, sokkal inkább személyes érzések, hangulatok és szimbólumok – például vadlovak, határozzák meg az egyébként jellemzően rövid, maximum néhány strófás szövegeket. A vokálok is úgy ágyazódnak be a dalokba, mintha csak színesítő pluszhangszert hallanánk, ehhez képest Garcia torka a Kyuss utáni munkásságában lényegesen nagyobb szerepet kap. És itt ragadnám meg az alkalmat, hogy hangsúlyozzam az Unida, a Hermano vagy akár a Vista Chino lemezeinek nagyszerűségét, amelyeken Garcia szó szerint leénekli a csillagos eget. Gyakorlatilag tízpontos minden, amit az utolsó másfél évtizedben művelt rockéneklés terén.

01. Hurricane
02. One Inch Man
03. Thee Ol’ Boozerony
04. Gloria Lewis
05. Photothropic
06. El Rodeo
07. Jumbo Blimp Jumbo
08. Tangy Zizzle
09. Size Queen
10. Catamaran
11. Spaceship Landing

John Garcia – ének
Josh Homme – gitár
Scott Reeder – basszusgitár
Alfredo Hernandez – dobok

 https://links.snahp.it/b0DndzI7uD5AoOz9VB6sRFDy0qdkWiM7IWN
 

0

Találatok: 1

Publication author

Avatar 235
https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban
Comments: 498Publics: 1343Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

kettő × kettő =

Password generation