Muddy Shoes – Cool (2004) Polybasic Records

A hazai blues élet egyik legkiemelkedőbb zenekara a Muddy Shoes második albumával jelentkezik. Az album címe: “COOL”.

Az új lemez angol nyelven íródott, de az egyik dal “Úton” címmel magyarul is felkerült a lemezre, melynek magyar nyelvű szövegét Szabó Leslie, a népszerű Megasztár vetélkedő egyik döntőse írta. Az albumon megtalálhatók a múlt század elejétől napjainkig tartó időszak híres jazz és blues előadóinak művei remix változatban és a zenekar legjobb saját szerzeményei, melynek szerzői: Nagy Szabolcs és Fekete Jenő. A szöveget Fekete Jenő és Ripoff Raskolnikov írta.

A Muddy Shoes Magyarország blues-palettájának egyik vezető csapata. Állandó vendégek a fontosabb magyar és külföldi blues fesztiválokon (Finnország, Svájc, Ausztria, Németország). A közönség visszajelzése alátámasztja, hogy szükség van a Muddy Shoes egyéni hangzásvilágára, amely az érett produkciókra vágyó zenekedvelők igényét is kielégiti. 1998-ban megjelent első CD-jük, a THE REAL SHUFFLING HUNGARIANS nagy sikert aratott. Több szakmai kritikus is nagyra méltatta a zenekart. A zenekar időközben kiegészült Monori Gabival, aki először a vokál szekcióban csillogtatta meg különleges tehetségét, és fantasztikus hangját, majd egyre több szólószereppel egészítette ki és tette még teljesebbé a produkciót. Hosszú előkészítő munka eredménye, a 2004-ben, COOL címmel megjelent CD.
A rengeteg fellépés során már tökéletesen kiforrt anyag, tartalmaz feldolgozásokat és a közönség által slágerként kedvelt saját számokat is.
”A blues ereje és varázsa, az élő koncertekben rejlik. Ez a filozófia valósul meg a legújabb, modern groove és vokál elemeket is felvonultató dalainkban.” (Fekete J.)
A videóklip ennek megfelelően különleges technikával készült. Mondanivalója, látványvilága meghökkentő: „Keményre fotografált fekete-fehér képesszé. Egy mókuskerék belső falára tapadt lenyomatok időtlen egymásutánja. Az idő, mint a semmi mértékegysége alkotja a klip terét, ahol a a „kameraszem” nem lát, csak érez.” (Garai Gábor, Polgári Marci – Metagraph Film)

A számok:
01. All I Want
02. Don’t Burn Down The Bridge
03. One Place Tonight
04. Something You Got
05. One More Glass
06. Chicken Pie
07. Black Eugene
08. The Way The Wind Blows
09. Paying The Cost To Be The Boss
10. Lowdown Alligator
11. All Night Long
12. Early In The Morning
11. Úton

A zenekar:
Fekete Jenő ’Black Eugene’ – gitárok, ének
Nagy Szabolcs – billentyű
Pengő Csaba – basszus hangszerek
Mezőfi István ’Fifi’ – dobok
Monori Gabi – ének
+
Voga Viki – ének
Orgon Albert – ének

https://zenekucko.com/04446

0

Visits: 7

Publication author

offline 2 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Muddy Shoes – Cool (2004) Polybasic Records” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tíz + hét =

Password generation