Mötley Crüe – Dr. Feelgood (1989) • Elektra

Ha a Mötley Crüe csapatát szeretnénk röviden jellemezni, talán a legjobb kifejezés az lenne, hogy ők voltak azok, akik a ’80-as években a nagy L.A. Rock’n’Roll életérzést megvalósították. 1981 és 1987 között a négy zenésznek minden egyes másodperce a buliról szólt. Szuper járgányok, dögös macák és persze az elengedhetetlen piamennyiség. Az utóbbihoz nagyon komoly adagokban párosult a különböző hangulatfokozó szerek használata is.

Az 1987-ben megjelent Girls, Girls, Girls album, a maga csajozós, motoros imagéjával, de gyengécske megszólalásával dobta őket a világ tetejére. Azonban ekkorra már a glam rock egyik legnagyobb producer neve, Tom Werman, akivel a Shout At The Devil albumtól egészen a Girls, Girls, Girls lemezig együtt dolgoztak kevésnek bizonyult mellettük. A banda tagjai úgy érezték, Tom már nem tud többet hozzáadni a hangzásukhoz, így aztán Nikki Sixx felvetette a The Cult zenekar Sonic Temple albumán nagyot alakító Bob Rock producer nevét. A producernek oroszlánrésze volt abban, hogy a lemez a lehető legjobb lett. Sem előtte, sem azóta nem szólt ennyire jól Mötley Crüe nagylemez. A korong hangzása olyan jól sikerült, hogy két évre rá a Metallica legénysége felkereste Bob Rock producert.

A Mötley Crüe a Dr. Feelgood lemezzel felért pályafutásának csúcsára, ám később előjöttek a belső problémák. Vince Neil 1994-ben kiszállt, egy album erejéig John Corabi vette át a helyét. Az 1994-es Mötley Crüe című lemez hatalmas bukás lett. Ezután Vince visszatért, majd kiadták a Generation Swine lemezt, ami szintén nem az, amit vártak tőlük. Így aztán 1999-ben Tommy Lee dobos is lefarolt, hogy hip-hop projectekkel próbálkozzon. 2004-ben újra együtt az eredeti felállás, amely egy világkörüli turnét csinált. A visszatérő Saints Of Los Angeles album 2008-ban jött ki, ami a kornak megfelelő modern rockzenét tartalmaz, de mégsem jellemezte a bandát. 2015-ben pedig elindul a Mötley Crüe utolsó világkörüli turnéja.

01. T.N.T. (Terror ’N Tinseltown)
02. Dr. Feelgood
03. Slice Of Your Pie
04. Rattlesnake Shake
05. Kickstart My Heart
06. Without You
07. Same Ol’ Situation (S.O.S.)
08. Sticky Sweet
09. She Goes Down
10. Don’t Go Away Mad (Just Go Away)
11. Time For Change

Vince Neil – ének, harmonika, gitár
Mick Mars – gitár
Nikki Sixx – basszusgitár, vokál
Tommy Lee – dob, vokál

https://links.snahp.it/mb8xhP0lu2n2Un8POYd60e952py4dKvD5SN
THE DIRT – A Mötley Crüe mozi

A róluk készült alkotás nem visszafogott, mint ahogy a banda volt a maga korában, így magasabb korhatáros besorolást kapott. A rendező, a Jackass filmeket is jegyző Jeff Tremaine mindent elkövetett, hogy lehetőleg élethűen mutassa be a zenekar történetét. Ellentétben ez ugye nem minden szempontból mondható el a tavalyi a Bohemian Rhapsody esetében. És ismervén a rendezőt, a humorral sem spórolt.

Online:  https://links.snahp.it/LMERwC7hqc80ny9qXoFuDLHyRcKSAuxCEEz

letöltés:  https://links.snahp.it/Q906mtgsTx3hyVCxPqhOo7fZkW3zJstBgqw

0

Találatok: 2

Publication author

offline 5 óra

dali300

Avatar 209
https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban
Comments: 498Publics: 1326Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

20 − tizenkilenc =

Password generation