Andreas Vollenweider – Book Of Roses (1991) Sony Music

Andreas Vollenweider 1953-ban született Zürichben. Édesapja Hans Vollenweider, Európa egyik leghíresebb orgonistája, aki mellett rendkívül kreatív és zeneileg inspiráló környezetben nőtt fel. Kora gyerekkorától saját hangszerét és kifejezésmódját kereste, végül 22 évesen rátalált a hárfára, melyet rögtön tovább is fejlesztett, megépítve magának egy új, addig soha sem látott hangszert. Az elektro-akusztikus hárfán aztán létrehozta különleges, egyéni stílusát.

A világzenei, jazz, klasszikus és a New Age stílusok jellemzőek rá. Legfontosabb hangszere egy elektromos hárfa, de több hangszeren is tud játszani. Zenéje többnyire instrumentális, de néha az ő hangja is hallható. 1991-ben Book of Roses című albumán először játszik szimfonikus zenekarral.

Tracklist:

01 – La Strega (Her Journey To The Grand Ball)
02 – The Grand Ball Of The Duljas
03 – Morning At Boma Park
04 – The Five Curtains
05 – Book Of Roses
06 – In Doga Gamee
07 – Passage To Promise
08 – In The Woods Of Kroandal
09 – Jugglers In Obsidian
10 – Chanson De L’heure Bleue
11 – Czippa And The Ursanian Girl
12 – The Birds Of Tilmun
13 – Hirzel
14 – Jours D’amour
15 – Manto’s Arrow And The Sphinx
16 – Letters To A Young Rose

Külön köszönet TT_1-nek a lemezért és az eredeti feltöltésért!

https://tinyurl.com/yxkn7ze7

 

0

Találatok: 5

Publication author

offline 7 óra

larryz

Avatar 226
Comments: 431Publics: 1796Registration: 25-09-2017

Andreas Vollenweider – Book Of Roses (1991) Sony Music” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Andreas Vollenweider, fantasztikus zenész ez a lemeze volt az első ami teljesen rabul ejtett. Fantasztikus lemez remek történet vezetéssel és hangszereléssel. Minden lemeze megjelenését remegve vártam. Minden lemeze remek, sajnos több éve nem adott ki lemezt, nem tudom miért???
  Évek óta a web lapján az van kiírva, hogy dolgozik egy nagy volumenű projekten, és hamarosan jelentkezik egy új lemezzel. Én nagy rajongással várnám az új lemezt. Ha valaki tudja hogy miért nem jelentkezik új lemezekkel évek óta, az infót megköszönném!!!

  0
  1. Infó:
   Ami késik, nem múlik! 🙂

   A Vollenweider lemezekben az is jó, hogy általában kifejezetten magas a hangminőségük, ennek a Book of Roses-nak is.

   Ezt a lemezt ismered?
   https://www.amazon.de/Francois-Villon-Vollenweider-Bardet-Valentini/dp/B00HNFEG9G
   Ha nem, ismerd meg, jópofa. (Megvolt nekem analóg lemezen, de sajnos sokszáz másikkal (közte a Book of Roses-szal) és vagy kétszáz CD-vel együtt katasztrófa áldozata lett.)

   0
 2. Voltam olyan szerencsés, hogy voltam három itthoni koncertjén. Az első a Kongresszusi Központban volt 2002-ben, egymást követően léptek fel az Oregonnal. Elképesztő élmény volt. Vollenweider és az Oregon fúvós zsenije Paul McCandless a találkozásuk örömére improvizáltak is egyet közösen. Történelmi volt. 🙂

  A második koncertje számomra a Caverna Magica 2008-as 25. jubileumi előadása volt az akkori Pecsában. A harmadik pedig az utolsó albumának az Airnek-nek a koncertje volt.

  Én is nagyon várom az új albumát, remélem jól van Vollenweider papa!

  0

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

1 × három =

Password generation