Brodka – MTV Unplugged (2018) • Play It Again Sam

A tehetségkutatók gyártósoráról is kitörhet egy kivételes tehetség = Brodka, a tinipopsztár státusztól a nemzetközi áttörésig. A lengyel Monika Brodka története elsőre akár még hihetetlennek is tűnhet, pedig valószínűleg csak jókor és jól meghozott döntések kellettek ahhoz, hogy a kényelmes tehetségkutató utáni celeblét helyett olyan feltűnést keltsen zenei körökben, hogy a Guardian kérdezze kedvenc zenéiről vagy hogy az Editors kiadója szerződtesse.

Brodka még tizenévesen tűnt fel a lengyel Idolban, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, a győzelme után azonnal producerek vették körül, lemezszerződést kapott: a csillogó, de kérészéletű karrier garantált volt. Csakhogy két, hazánkban is jól ismert hangzású, kaptafa-elektropop album után az énekesnő egészen más útra akarta terelni a pályáját. Eltűnt a reflektorfényből, és ötéves szünet egy sokszínű, műfajok között ugráló, a korábbiakhoz képest bátrabb lemezzel (Granda) rukkolt elő, amelyen már a dalok társszerzője volt, és a lengyel szövegeiért is ő felelt. A Granda ráadásul nem csak rétegsiker lett, hiszen az időközben felnövő, korábbi “cuki tini popsztár” mindenki számára ismerős volt Lengyelországban, még ha a hangzás nem is volt kimondottan rádióbarát.

A komolyabb nemzetközi áttörésre azonban egészen 2016-ig kellett várni. Addigra Brodka hazájában tulajdonképpen elérte a csúcsot, de az angol nyelven kiadott Clashes már egészen más kapukat nyitogat. A teljes egészében saját dalokból álló, és vizuális körítésében is teljesen Brodka elképzeléseit tükröző album már az újdonságra nyitott Play It Again Sam kiadónál jelent meg a lemez és a tehetségkutatóból kitörő dalszerző pedig hirtelen téma lett az összes fontosabb zenei portálokon.

Most olyan profi háttér dolgozik egy kelet-európai előadó mögött, amire nagyon ritkán van példa. Ha sikerül még szélesebb közönséget elérnie Európában vagy a tengerentúlon, valószínűleg a térség más tehetségeinek is utat törhet.

01 – Can’t Wait For War
02 – Horses
03 – Funeral
04 – K.O.
05 – Haiti
06 – Varsovie
07 – W Pieciu Smakach
08 – Up In The Hill
09 – Syberia (feat. Krzysztof Zalewski)
10 – Krzyz¢wka Dnia
11 – Granda
12 – Santa Muerte (feat. Dawid Podsiadlo)
13 – Heart-Shaped Box (Nirvana cover)
14 – Dreamstreamextreme
15 – Ten

https://links.snahp.it/DkSDYMS92LzomKE4b4kJxma7QG6gV6qyFx4
 

 

 

 

0

Találatok: 4

Publication author

offline 7 nap

dali300

Avatar 209
https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban
Comments: 500Publics: 1331Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

hét − 1 =

Password generation