Kenny Wayne Shepherd Band – Lay It On Down (2017) • Concord

… megragadnám a torkánál a problémát, mert ez az album sehogy sem akar ütni. Édeskés dallamok, akusztikus balladák, „tapsolj velünk” nóták jönnek kezdetnek, valahogy a dögös blues nem akar előkerülni. Legalábbis az első négy dalban semmiképp sem. Az ötödik dal, a She’s $$$ végre megdörren. Gyors blues, Kenny megtévesztő hűséggel hozza a régi játékosok stílusát. Igen, a lemez második fele már zakatolósabb, bluescentrikusabb a kezdetnél.

Ott a Down For Love, a Louisiana Rain és a Ride On Your Life, ezek már hozzák azt, amit Kennytől várunk. De ez csak a lemez egyik fele. Sok a líra, a ballada, és tulajdonképpen ezzel sem lenne bajom, azonban ezek a balladák sokszor átcsúsznak a nyálaska kategóriába, a tábortüzek körüli gitáros éneklésbe. Nem kéne ilyen olcsón adnia magát.

Az sem világos számomra, hogy a Lay It On Downt miért kellett akusztikus verzióban is rátenni a lemezre. Nem érezték az eredeti verziót rádió-kompatibilisnek? Ez is egyébként egy szentimentális, könnyfakasztó nóta – még jó, hogy a hegedűk nem úsztak be a háttérből –, messze nem a legjobb szerzemény, nem értem, miért kell egy alternatív verziót is kínálni belőle.

Kenny valami mást akart, lehet, hogy szélesebb közönséghez akart szólni. Ez a törekvés valószínűleg bejön neki, de én kétségek közt őrlődök. Nincs koncepció, szerintem túl sokat markolt egyszerre. Bluest, slágert, balladát, rádiós dalt – ez azonban sok, ennyit nem lehet egy merítésre, egyfelé kellene elindulni. Pláne egy ilyen kaliberű muzsikusnak, mint ő.
(hardrock.hu) 

01. Baby Got Gone
02. Diamonds & Gold
03. Nothing But The Night
04. Lay It On Down
05. She’s $$$
06. Hard Lesson Learned
07. Down For Love
08. How Low Can You Go
09. Louisiana Rain
10. Ride Of Your Life
11. Lay It On Down (Acoustic)

Kenny Wayne Shepherd: Vocals and guitar
Noah Hunt: Vocals
Chris “Whipper” Layton: Drums
Kevin McCormick: Bass
Jimmy McGorman: Keyboards

https://links.snahp.it/JxHgfCGccVoFAARr67Iv1k2NJW8wzXevLJa

 
 

 

0

Találatok: 1

Publication author

offline 6 óra

dali300

Avatar 209
https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban
Comments: 498Publics: 1326Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

1 × kettő =

Password generation