Voodoo Papa – Remete (2018) Szerzői kiadás

A Voodoo Papa két multiinstrumentalista jó barát nagyzenekari hangzást idéző, elsöprő energiájú formációja – Szert Zsigmond (Ex-Paganza, Cabaret Medrano, Ütött-Kopott Angyal, Stukker) egyszerre szólaltatja meg a szájharmonikát egy minimál dobfelszereléssel, Fejér Simon Pál pedig (Ex-Deák Bill Blues Band, Ütött-Kopott Angyal, Veronaki) akusztikus és elektromos gitárokon játszik és énekel.

A Voodoo Papa zenekari név a tagok Jimi Hendrix iránti tiszteletéből született – a Voodoo Child című dal ihlette. A formáció sajátos zenei világa a két muzsikus közös múltjából táplálkozik. A legendás Kőbányai Zenei Stúdió iskola évei alatt a barátság komoly alkotófolyamattá fejlődött, a blues mellett a népzene is fontos szerepet kapott a zenészek életében.

A Voodoo Papa varázslat a zenei sokszínűség mellett a dalszövegek erejében rejlik – a költői, mégis egyszerű gondolatiság a mai ember világlátását, mindennapi problémáit, érzelmeit tükrözik – embereknek szólnak emberekről, élethelyzetekről.

Fejér Simon Pál  gitáros – énekes-dalszerző  10 éves kora óta a zene szerelmese – hangszerei a gitár, a koboz, a brácsa, a tambura és a mandolin. Első zenekarát 14 évesen alapította meg,  Rolling Stones és Jimi Hendrix dalokat játszottak. A gimnázium elvégzése után a Kőbányai Zenei Stúdióban folytatta tanulmányait. Sokféle muzsikát játszik sokféle hangszeren, melyek alappillére az afroamerikai blues és a magyar népzene. 2009-től a Deák Bill Blues Band szólógitárosa volt közel 4 évig, és csatlakozott Tóth János Rudolf Ütött-Kopott Angyal nevű zenekarához. Népzenei együttese a Kontáros együttes, mellyel 2002 óta játszik moldvai csángó, később vonós táncházi muzsikát. Több éve egy Orff pedagógiára épülő mozgás és ritmus improvizációs csoportfoglalkozás, az Improland zenésze, valamint a Veronaki zenekar tagja.

Szert Zsigmond mindennapjait fiatal kora óta a zene tölti ki – olyan ikonikus alakok gyakoroltak hatást zenei ízlésének alakulására, mint Jimi Hendrix, Eric Clapton, Steve Gadd vagy éppen Ray Charles.  Bal láb nélkül, ám rendkívüli ritmusérzékkel jött világra, így a kihívásokat kedvelő fiatalember hangszer választása a dobra esett.  A Kőbányai Zenei Stúdió dob szakának elvégzése után barátja, Fejér Simon ösztönzésére szájharmonikázni kezdett – tehetségének köszönhetően pillanatok alatt a hangszer mestere lett. A CsáMisi, a Paganza zenekarok után az Ütött-Kopott Angyal zenekar tagja lett, ahol Tóth János Rudolffal, Fejér Simonnak és Lee Olivérrel koncerteztek országszerte. Hat éve tagja a Cabaret Medrano nevű zenekarnak is.

Fejér Simon Pál – gitárok, ének
Szert Zsigmond – dob, szájharmonika

Tracklist:

01 – Mondókázó
02 – Geronimo naplójából
03 – Elétek állok
04 – Remete
05 – My Wild Gergelem
06 – Jó lenne Robin Hood
07 – Robinson a Crusoe balladája
08 – Ígéret
09 – Időkerék
10 – Éjszakai szimfónia

https://tinyurl.com/yy384mt6

Ha kicsomagoláskor jelszót kér, írd be a Zenekucko szót a megfelelő helyre.

0

Visits: 2

Publication author

offline 1 hónap

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

17 + 16 =

Password generation