Djabe – Ly-O-Lay Ale Loya (1999) GR1993 Record

Az együttes a harmadik lemezén ismét egy indián motívumhoz nyúlt. A Ly-O-Lay Ale Loya az óramutatóval ellentétes kört jelent, tehát valami olyasmit, ami kizökkent a világ rendjéből. A Djabe Arany Zsiráf díjas második albuma után egy évvel később készült Ly-O-Lay Ale Loya című lemeze is kivívta a legjobb kritikai elismerést. A Sipos – Muck – Barabás – Égerházi formáció tovább építette a Witchi Tai To zenekari hangzását. Az album vendégművészei ismét Gesztelyi Nagy Judit és Herczeg Judit voltak.

A zenei fejlődés mellett Sipos András ezen az albumon mutatta meg leginkább sokszínű zenei egyéniségét és zseniális ütőhangszeres tehetségét. Az albumon autentikus hitelességgel hallhatunk tőle indonéz angklungot, afrikai djembét, arab derboukát, latin kongát és brazíliai berimbaut is. Egyes kompozíciók pedig, mint például a Memory Of Bells vagy az Underwater Sunlight hangszerelésükben, megszólalásukban és minőségükben is előre vetítik a Djabe későbbi nemzetközi sikereit. A zenekar összes felvétele közül ebben dominálnak legjelentősebben a világzene stílusjegyei. Ezt az albumot kétszer is jelölték Arany Zsiráf-díjra.

Ezen a lemezen már világosan érezhető, hogy Barabás Tamás kezébe vette az együttes irányítását, aki a basszusgitár mellett multi-instrumentalistaként, zeneszerzőként, hangszerelőként, hangmérnökként egyaránt kivette a részét az alkotó folyamatból. Ettől fogva véglegesen Tamás lett a Djabe zenei rendezője, zenei vezetője, fő hangszerelője, majd fő dalszerzője is.

Sipos András – ének, ütőhangszerek
Égerházi Attila – gitár
Muck Ferenc – szaxofon
Barabás Tamás – basszusgitár
Herczeg Judit – vokál
Gesztelyi Nagy Judit – fuvola

Tracklist:

01 – Ly-O-Lay Ale Loya
02 – Caravan
03 – Memory of Bells
04 – Village of the Sun
05 – Ball Waves
06 – Wizard of Uxmal
07 – Djole
08 – Klunklung
09 – Underwater Sunlight
10 – Soundcheck
11 – Playground
12 – Above the Skies
13 – Ball Trees
14 – Final Word

Külön köszönet Nagygazemberimi-nek a lemezért és az eredeti feltöltésért!

https://tinyurl.com/y5pe4ww9

Ha kicsomagoláskor jelszót kér, írd be a Zenekucko szót a megfelelő helyre.

0

Visits: 8

Publication author

offline 2 hét

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

kettő + három =

Password generation