Herbie Hancock – River: The Joni Letters (2007) Verve Records

Herbie Hancock

“A chicagoi Herbie Hancock 51. saját nevén megjelenő kiadványa, pályafutása talán legnagyobb sikerét hozta. 2008. február 10-én, a kereken ötvenedszer átadott Grammy zsűrije szerint a River: The Joni Letters volt a 2007-es év legjobb albuma és legjobb kortárs jazz albuma is egyben.
Jazz kiadványt utoljára 1965-ben választottak év albumának, akkor Stan Getz és João Gilberto közös albuma nyert.

Érett Herbie Hancock-nak ez a díj. Talán már, a 2005-ös szintén all-star cross-over Possibilities megérdemelte volna. A 64 éves kanadai dalszerző-énekesnő, Joni Mitchell nyolc dalának feldolgozását tartalmazó River: The Joni Letters legalább annyira megérdemelte, mint elődje.
Fantasztikus csapat kíséri a művészt. A 2007-ben Veszprémben járt Wayne Shorter szaxofonozik, Dave Holland nagybőgőn játszik, Vinnie Colaiuta dobol és a szólóban a 2007-es a MOL Jazz Fesztiválon járt Lionel Loueke gitározik.

A legendákból álló kísérő zenekar mellett, a Possibilities-hez hasonlóan nagyszerű énekesek szerepelnek. Az egymaga rettentő sikeres és szépséges Norah Jones, minden idők legjobb lábú rocknagymamája Tina Turner, a britek 2007-ben egyik legsikeresebb Soul-R&B énekesnője Corinne Bailey Rae, a fiatal Brazil jazz díva Luciana Souza, a 73 éves kanadai folk énekes-költő Leonard Cohen és magát a festő-fotós énekesnőt, Joni Mitchell-t is hallhatjuk.

A lemezen nyolc Joni Mitchell dal kapott helyet, mellette Duke Ellington Solitude című dala, és Wayne Shorter Miles Davis-nek írt Nefertiti dalát hallhatjuk.

A River: The Joni Letters fantasztikus lemez. Finom, nyugodt, akusztus átíratokat kapunk rajta, az eredeti melódiákat alaposan körbejáró, improvizatív nyugalmat.” (passzio.hu)

A dalok:
1. “Court and Spark” – (with Norah Jones)
2. “Edith and the Kingpin” – (with Tina Turner)
3. “Both Sides Now”
4. “River” – (with Corinne Bailey Rae)
5. “Sweet Bird”
6. “The Tea Leaf Prophecy (Lay Down Your Arms)” – (with Joni Mitchell)
7. “Solitude” (Ellington)
8. “Amelia” – (with Luciana Souza)
9. “Nefertiti” (Shorter)
10. “The Jungle Line” – (with Leonard Cohen)

https://zenekucko.com/06993

0

Visits: 11

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Herbie Hancock – River: The Joni Letters (2007) Verve Records

” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

5 × három =

Password generation