Stacey Kent – The Boy Next Door (2003) Candid Records

Stacey Kent

Stacey Kent napjaink egyik legtehetségesebb és legeredetibb dzsesszénekesnője, itthon mégis viszonylag kevéssé ismert. A külföldi kritikusok nem kisebb sztárokhoz, mint Billie Hollidayhez és Ella Fitzgeraldhoz hasonlítják.

Stacey Kent New Yorkban született, gyerekkora gyakorlatilag azzal telt el, hogy végighallgatta a nagy amerikai klasszikusok lemezeit, elsősorban Frank Sinatra és Nat King Cole szerzeményeit. Ennek ellenére esze ágában sem volt énekesi pályára lépni, sokkal jobban vonzotta az összehasonlító irodalomtudomány. Ez irányú karrierjét egyengetve került a kilencvenes évek elején Angliába, ahol aztán megismerkedett jelenlegi férjével és zenésztársával, a tenorszaxofonos Jim Tomlisonnal is.
Az ő hatására döntött végül is a hivatásos éneklés mellett. Beiratkozott a neves Guildhall School of Music and Drama dzsesszkurzusára, majd kis idő múlva már a Ritz Hotel big bandjével, a Vile Bodies Swing Orchestrával énekelt, ahol Tomlison is játszott akkoriban. Itteni szereplésének köszönhetően játszhatta el a vezető énekesnő szerepét Ian McKellen III. Richárd című filmjében.
Kent ezután jutott arra az elhatározásra, hogy lemezeket fog készíteni. Demóanyagát elküldte több kiadónak is, végül 1996-ban a Candiddal sikerült szerződést kötnie, aminek eredményeképp egy évvel később megjelent első lemeze, a Close Your Eyes. Zenekarának állandó (az első lemez óta mellette játszó) tagjai – természetesen Tomlison mellett – egykori osztálytársai, a gitáros Colin Oxley és a billentyűs David Newton lettek.
A The Boy Next Door című lemezét ő maga eddigi legszemélyesebb munkájának tartja.”- írta a Művészetek Palotájában tartott 2006-os koncertje beharangozójában – az akkor még egészen más hangvételű, és érdeklődésű – origo.hu

A számok:
1. The Best Is Yet To Come 3:28
2. The Boy Next Door 3:43
3. The Trolley Song 4:06
4. Say It Isn’t So 4:43
5. Too Darn Hot 3:28
6. Makin’ Whoopee 3:11
7. What The World Needs Now Is Love 4:12
8. You’ve Got A Friend 4:21
9. I Got It Bad 4:59
10. Ooh-Shoo-Be-Doo-Bee 3:07
11. People Will Say We’re In Love 3:48
12. ‘Tis Autumn 4:32
13. All I Do Is Dream Of You 3:28
14. I Get Along Without You Very Well 3:28
15. You’re The Top 2:31
16. Bookends 1:16

A zenészek:
Stacey Kent – vocals
Jim Tomlinson – saxophones, backing vocals
Curtis Schwartz – backing vocals
Colin Oxley – guitar
David Newton – piano, keyboards, backing vocals
Dave Chamberlain – double bass
Matt Home – drums

https://tinyurl.com/y4q7tlvf

0

Találatok: 3

Publication author

offline 3 nap

Levin

Avatar 617
Comments: 2268Publics: 4756Registration: 22-09-2017

Stacey Kent – The Boy Next Door (2003) Candid Records

” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizenkilenc − tizennyolc =

Password generation