Kormorán – Lámpás emberek (2015) KG Stúdió

„2010-ben felfordult a világ a Kormorán körül. Eltelt öt év és az idő bebizonyította, hogy jó döntés volt. Létrejött a zenekar sokadik formációja, melyben ismét érezni a fényt, a zene örömét, akárhol is muzsikál az együttes. Legyen az kicsiny falusi fesztivál, legyen sportaréna, legyen művelődési ház, a Kossuth tér, zuhogjon az eső, legyen közel negyven fok meleg, a csapat helytáll.

Nyolcfős közösségünket elfogadta, vállára emelte a publikum. Megszerették a moholi (Vajdaság) Fehér Nóri hangját, különös szeretet övezi a gutai (Felvidék) Vadkeri Imre személyiségét. Immár a családhoz tartozik a bolondos Szekeres Zoli, aki Arnoldot váltotta fel. Karácson Zsolt, aki Szeged, Székelyudvarhely és Budapest között ingázik, hogy jelen lehessen a hangversenyeken.

A Kormorán kemény magja: Szűts István, Gáspár Álmos és Zsoldos Tamás teszi a dolgát, tovább építi a templomot, melyhez 1976-tól majd hatvan zenész horda a köveket. Mindenki hozzátette a maga tégláját. Régi zenésztársaink zenekarokat alapítottak.

A Kormorán dalait éneklik szerte a világban, felhasználták tűzijátékokhoz, esküvőkre, filmekhez, reklámokhoz, színházi előadásokhoz (…) A Lámpás emberek válogatás az elmúlt öt év munkáiból és néhány ajándék, melyet szeretettel nyújtunk át egy évvel a negyvenedik születésnap előtt.

Ezt az albumot őszinte szívvel ajánlom a „Lámpás embereknek”, a Baráti Körnek, akik kitartottak mellettünk vagy azoknak, akik most ismerkednek az elmúlt öt év – örömökkel, boldog pillanatokkal, mosolyokkal, sikerekkel, szenvedésekkel és fájdalmakkal teli – napjaival, amiket együtt éltünk át.” – Koltay Gergő

Tracklist:

01 – Lámpás emberek
02 – Légy nekem a szabadság
03 – Ki szívét osztja szét
04 – Ne hajtsd messze a ménest
05 – Fehér fény
06 – Kell még egy szó
07 – Angyalok éneke
08 – Engesztelő ének
09 – Isten ujja megérintett
10 – Kurán Gergő balladája
11 – A nemzet szolgálatában
12 – Vadkert fehérben
13 – Szeress engem
14 – Engedj magadhoz
15 – A hazafi
16 – Táltosok fiai
17 – Rólad szól ez a dal

Köszönet sarkad-nak a lemezért és az eredeti feltöltésért!

http://tiny.cc/yb0qxz

Ha kicsomagoláskor jelszót kér, írd be a Zenekucko szót a megfelelő helyre.

0

Visits: 8

Publication author

offline 1 hét

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

12 + 1 =

Password generation