Allan Taylor – In the Groove (2010) Stockfisch Records

Allan Taylor

Csatlakozva larryz minapi bejegyzéséhez, gyorsan áthoztam ezt a lemezt a régi kuckóból.
Allan Taylor (1945) egyszer egy interjúban arról beszélt, hogy szerinte a csendnek – az üres térnek – milyen fontos szerepe van a zenében.
“Lenni kell szünetnek a szavak és a zene között, mert ez alkalmat teremt a hallgató számára a mûvészi mondanivaló feldolgozására. Fontos számomra a megfelelõ helyen alkalmazott „üres tér”, ezért nem szeretem, ha sok hangszer szól egyidõben. A szabad tér teremti meg a szerzemény atmoszféráját és ad nyomatékot a szavaknak. Minél hosszabb egy szófolyam annál kisebb az egyes szavak fontossága. A szavak számának csökkentésével azok súlya is megnõ.” Mit is lehet a fenti gondolatokhoz hozzá tenni? Talán azt, milyen kár, hogy nem így gondolkodik a zenészek többsége.”
“Miben is rejlik Allan Taylor muzsikájának varázsa? Véleményem szerint két dolognak köszönheti a sikerét. Ezek közül az egyik a remek hangszeres tudás, a másik pedig a hihetetlenül szuggesztív történetmesélő képesség.
A legfontosabb elemként használt lágy, akusztikus gitáron pengetett melankolikus témák napjainkra a gitáros védjegyévé váltak. Szövegközpontú dalait (pontosabban történeteit) úgy adja elő, hogy azokat a hallgató egyrészt személyes élményként éli meg, másrészt úgy érzi, hogy az előadó kizárólag csak neki játszik.
A válogatásalbumok csak ritkán mozgatják meg a lemezgyűjtők fantáziáját, hiszen ők a soralbumokra vannak „kihegyezve”. De, úgy gondolom, hogy ez a ritka bakelit kiadvány joggal kelti fel az ő figyelmüket is.
Azoknak, akik kedvelik ugyan az akusztikus gitárzenét, de még nem hallottak eddig az előadóról, ez a korong remek belépőt jelent Allan Taylor lenyűgöző zenei világába.” (Czékus Mihály)

A oldal
1. Brighton Beach
2. Back Home To You
3. Chimes At Midnight
4. Frenctown
5. Red On Green

B oldal
1. Colour To The Moon
2. For Those We Knew
3. Leaving At Dawn
4. The Dove
5. Save The Last Dance For Me

https://zenekucko.com/01085

0

Visits: 15

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Allan Taylor – In the Groove (2010) Stockfisch Records” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

8 + tizenegy =

Password generation