Stan Getz, Laurindo Almeida – Stan Getz With Guest Artist Laurindo Almeida  (1963/1984) Verve Records

Stan Getz (1927 – 1991) a jazztörténet egyik legtekintélyesebb tenorszaxofonosa, akinek munkásságát Levin már bemutatta!

Laurindo Almeida (1917 – 1995) brazil gitáros és zeneszerző volt, aki a klasszikus, a jazz és a latin zene területén ért el elévülhetetlen sikereket.
Nagy érdemeket szerzett a bossa nova stílus létrehozásában, népszerűsítésében. Almeida volt az első gitáros, aki megkapta a Grammy díjat mind a klasszikus, mind a jazz területén végzett munkásságáért.

Stan Getz bossa nova korszaka nagyon termékeny volt, hisz egyik lemezét még be sem fejezte, ( lásd, Luiz Bonfával készített lemez, majd egyből Getz/Gilberto, lemez) azonnal stúdióba vonult, és még több bossa nova lemezt akart készíteni. Creed Taylor producer maximálisan támogatta, és Laurindo Almeida brazil gitárost választotta Getz partnerének. Getz fantasztikus tenorszaxofon játékát, Laurindo Almeida brazil népzenéből, és a bossa nova stílusból táplálkozó fantasztikus futamai egészítik ki.

Persze nem lenne teljes a kép ha a remek ritmus szekciót kihagynánk a dicséretből hiszen nélkülük nagyon silány lenne ez a remek zenei album. (Steve Kuhn zongorán és George Duvivier basszusgitáron, José Paulo, Luiz Parga brazíliai ütős hangszereken).

Annak ellenér, hogy szinte futószalagon készültek ezek a bossa nova stílusú lemezek, minőségük mindig kivalló maradt. A zene tökéletesen szellős, átlátható, érzelem gazdag remek ritmusokkal fűszerezve. Mindenkinek nagy szeretettel ajánlom.

01. “Menina Moça (Young Lady)” (Luiz Antonio) – 5:41
02. “Once Again (Outra Vez)” (Jobim) – 6:42
03. “Winter Moon” (Almeida, Nelson) – 5:20
04. “Do What You Do, Do” (Almeida, Jeanne Taylor) – 4:35
05. “Samba Da Sahra” (Almeida) – 4:54
06. “Maracatu-Too” (Almeida, Getz) – 5:00
07. “Corcovado” (Antonio Carlos Jobim) Bonus track to first edition version of CD

Felvételen játszó zenészek:

Stan Getz – tenor saxophone
Laurindo Almeida – guitar
George Duvivier – bass
José Paulo, Luiz Parga – (percussion track 6 only)
Dave Bailey, Edison Machado, Jose Soorez – drums
Steve Kuhn – piano (tracks 1, 6)

https://links.snahp.it/90rPaZq8YH31VdZ5zx63OZc06vBXMMvuqjQ

0

Találatok: 3

Publication author

offline 1 év

nagygazemberimi

Avatar 38
Comments: 108Publics: 384Registration: 17-10-2017

Stan Getz, Laurindo Almeida – Stan Getz With Guest Artist Laurindo Almeida  (1963/1984) Verve Records” bejegyzéshez 6 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

3 − 3 =

Password generation