Black Sabbath – Headless Cross (1989) • EMI

A Headless Cross sok tekintetben lett különleges produkció. Egyrészt a dalokba került Tony Martin minden Dio-rajongása, az énekes hangjának szinte minden rezdülése a nagy elődöt utánozta. Másrészt Iommi minden itt szereplő dalba kitalált valami igazán Black Sabbath-módra húzós és dögös riffet, a legszebb korszakát megidézve. Harmadrészt megkaptuk a lemezre mindazt az elegáns keménységet, ami miatt Cozy Powell-t szeretni lehetett. A lemez további érdekességét a hangzása adja. Cozy hozta magával Sean Lynch hangmérnököt, aki a Headless Cross-t olyan visszhangzó, kongó és tiszta hangzással látta el, mintha a zenekar egy üres teremben lépett volna fel élőben.

Laurence Cottle basszusgitáros nem egy metálos arc, sok-sok stílus-idegen témát hallhatunk itt a dalokban tőle. Szóval Geezer Butler jellegzetesen lüktető témái nagyon-nagyon hiányoznak innen és az ezt követő TYR-ről is.

Van viszont egy sor különösen érdekes momentuma a Headless Cross-nak. Az egyik a Queen gitáros Brian May beugrása a When Death Calls szólójába. Az album másik érdekessége a Call of the Wild című dal története, ami eredetileg Hero címet viselte, de ezt a címet Ozzy is használta a No Rest for the Wicked-en, így Iommi inkább megváltoztatta a tervét. Sok helyen okkult szöveget könnyen lehet sátánistaként is értelmezni, ezért aztán nagyon sok kritika érte akkoriban a zenekart, ami amúgy teljesen érthető. Erre rímel az is, hogy a turnén használt nyitány Jerry Goldsmith Oscar-nyertes Omen-filmzenéjéből az Ave Satani volt.
/passzio.hu/

01. The Gates of Hell
02. Headless Cross
03. Devil and Daughter
04. When Death Calls
05. Kill in the Spirit World
06. Call of the Wild
07. Black Moon
08. Nightwing

Tony Martin – lead vocals
Tony Iommi – guitar
Geoff Nicholls – keyboards
Laurence Cottle – bass guitar
Cozy Powell – drums, percussion
+
Brian May – guitar solo (4)

http://tinyurl.com/Headless-Cross

Jelszó / Password: mogorva

……………………………………………………………………………………………………………………..

Mogorva (2016 Nov 06)
 

0

Találatok: 2

Publication author

offline 1 óra

dali300

Avatar 104
https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban
Comments: 454Publics: 1321Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizenhárom − 3 =

Password generation