Antonio Pinto + Shakira – Love In The Time Of Choler [OST] (2007) • Epic Records

“A Nobel-díjas Gabriel García Márquez számos regényét filmesítették meg, a legfrissebb adaptációt az angol (BAFTA), illetve francia Oscart (César) birtokló Mike Newell dirigálta, ám a Szerelem a kolera idején nem kapott volna Golden Globe jelölést, ha nincs Shakira (és Antonio Pinto), no meg e különleges filmzene.
a Szerelem a kolera idején című filmalkotást, melyhez három dalt is felénekelt (közülük két tételnek társszerzője) a Márquez által felkért, szintén kolumbiai művésznő, melyek közül a Despedidát felterjesztették az Oscar előszobájaként emlegetett Golden Globe-ra is. Shakira új oldalát mutatja meg azok számára, akik eddig csak a videóklipjei és a kereskedelmi rádiókban játszott dalai alapján ismerik és azonosítják. Mind a Hay amrores, mind pedig a Despedida esetében kiválóan érvényesülnek az előadó zenei gyökerei, s megindító előadásában egészen komoly érzelmek törnek a felszínre. Igaz, a Központi pályaudvar és az Isten városa című mozik zenei aláfestéseiért egyaránt felelős Antonio Pinto kompozíciói esetében már az különlegességnek számít, hogy a gitárokat megbolondító egzotikus hangszerek sokaságával megszólaltatott melódiákhoz énektéma társul.

A brazil művész muzsikája időben és térben egyaránt messzire repíti hallgatóját, alkotása – bár alárendeltje a mozgóképnek – színeket, táncmozdulatokat, sőt illatokat hoz elő a befogadó képzeletébe. A szolidabb, visszafogottabb kezdődarabokat izgalmas, olykor lüktető-kavargó tételek tarkítják, melyek megszólaltatása ritkán hallható hangszereket igényelt – nem egyen maga a zeneszerző játszik.

Az egzotikus, világzenei albumokat és filmeket gyűjtők, táncművészethez zenei aláfestést keresők nem fognak csalódni a Love In The Time Of Cholera feliratú filmzene-lemezben, ám mindazok, akik csak Shakira miatt gondolkodnak e kiadvány beszerzésén, előbb hallgassák, vagy még inkább nézzék meg a Szerelem a kolera idején című alkotást.” (Balajti Péter, music.hu)

01. Hay amores (Shakira)
02. Despedida (Shakira)
03. Pienso en ti (Shakira)
04. Love
05. In The Time Of Cholera
06. My New Life
07. White Suit
08. Hildebranda’s
09. Divided Love
10. 1900
11. Escolastica
12. Confused Transito
13. Florentino
14. The Boat
15. The Widow
16. Sex Drum
17. Los dos
18. Cholera
19. Second Love
20. The Girls
21. Forever
22. Realejo

https://tknk.io/oSnS

……………………………………………………..

online

…………………………………………………….

Forrás: Levin (2012 Szeptember 22)

0

Találatok: 3

Publication author

offline 3 nap

dali300

Avatar 209
https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban
Comments: 500Publics: 1331Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

6 − 2 =

Password generation