Blood, Sweat & Tears – Child Is Father to the Man (1968/2000) Columbia/Legacy Records

Blood Sweat and Tears

Ez a lemez volt az Al Kooper billentyűs, énekes által alapított Blood, Sweat & Tears együttes bemutatkozó albuma.
A zenekarról és a lemezről idézném a kiváló literatura.hu ismertetőjét:
” Kevés olyan együttes van a rocktörténelemben, mely ilyen nagy ígéretként indult volna, és képes volt megfelelni az elvárásoknak. A BS&T esetében ez megvalósult, hiszen nem csak a kritika, de a közönség is a lábaik előtt hevert. Első három lemezük több mint hatmillió példányban kelt el, miközben a kérges szivű zenekritikusok, képtelenek voltak hibát találni produkciójukban. Ez annál is érdekesebb, mivel a zenészek között az első pillanattól kezdve feszültség volt érezhető. A csapatot 1967-ben (amikor a hippimozgalom és a pszichedélia a tetőfokára hágott) Al Kooper és Steve Katz verbuválta össze, blues illetve jazz körökben akkor már jól ismert muzsikusokból.

Kooper és Katz a The Blues Projectben zenéltek együtt, Jim Fielder a Buffalo Springfield együtteséből csatlakozott hozzájuk, Lipsius és Weiss jazz zenekarokban játszottak. Első lemezük a Child Is Fater To The Man 1968-ban látott napvilágot és tökéletesen megvalósította azokat az elképzeléseket, amelynek alapján Kooper és Katz létrehozták a formációt. A jazz, rock és soul zene sajátos keveréke, oly módon öltött testet amilyenre addíg nem volt példa. A fúvósok nem csupán egyszerű háttérkísértet játszottak, egy lebutított melódiát, hanem önálló dallamvilággal, a jazzből hozott többszólamúsággal tették felejthetetlenné a BS&T hangzásvilágát. Az LP megjelenésének pillanatában már robbant is, óriási sikert aratott a szakma és a közönség soraiban egyaránt. Természetesen sikerük egyik titka, hogy a közönség ekkoriban igen fogékony volt a szárnyait éppen csak bontogató progresszív, pszichidelikus, kísérletező zene iránt. A korongról egyetlen dolog hiányzott, egy olyan dal mely a kor rádiós műsoraiban slágerként eladható lett volna. “

A számok:
1.Overture (1:33)
2.I Love You More Than You’ll Ever Know (5:58)
3.Morning Glory (4:15)
4.My days are Numbered (3:18)
5.Without Her (2:41)
6.Just One Smile (4:37)
7.I Can’t Quit Her (3:39)
8.Meagan’s Gypsy Eyes (3:24)
9.Something’ Going On (8:00)
10.House In the Country (3:04)
11.The Modern Adventures of Plato, Diogenes and Freud (4:12)
12.So Much Love/Underture (4:43)

A csapat: Randy Brecker – trumpet, flugelhorn; Bobby Colomby – drums, percussion, vocals; Jim Fielder – bass guitar, fretless bass guitar;Dick Halligan – trombone; Steve Katz – guitar, lute, vocals; Al Kooper – organ, piano, ondioline, vocals; Fred Lipsius – piano, alto saxophone; Jerry Weiss – trumpet, flugelhorn, vocals.

Rajtuk kívül a felvételeken nem kevesebb, mint 18 stúdiózenész is közreműködött.

https://zenekucko.com/05987

0

Találatok: 11

Publication author

offline 5 nap

Levin

Avatar 617
Comments: 2268Publics: 4756Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

kettő + tizennégy =

Password generation