Jethro Tull – The Broadsword And The Beast (1982) • Chrysalis

Jethro Tull in new wave-synth pop.

Az Ian Anderson vezette Jethro Tull 1982-ben megjelent Broadsword and the Beast című albuma az együttes egyik legsikeresebb korongja lett Európában. A rájuk jellemző hangzás — kelta hatású zenék, a fuvola hangja, a mandolinok csengése, középkort idéző dallamok, kórusok, és nemegyszer a politikai tartalmú szövegek — erősen áthatják az albumot. Jól érezhető az új billentyűs, John-Peter Vettese hatása egyfajta újhullámos irányba, ám az énekes-multiinstrumentalista Ian Anderson nem engedi eluralkodni.

01. Beastie
02. Clasp
03. Fallen On Hard Times
04. Flying Colours
05. Slow Marching Band
06. Broadsword
07. Pussy Willow
08. Watching Me Watching You
09. Seal Driver
10. Cheerio

Ian Anderson – vocals, flute, Fairlight CMI, acoustic guitar
Martin Barre – electric & acoustic guitars
Dave Pegg – bass guitar, mandolin, vocals
John-Peter Vettese – piano, synthesizer, vocals
Gerry Conway – drums and percussion

https://tinyurl.com/vx5rnqe
 

0

Találatok: 7

Publication author

offline 20 óra

dali300

Avatar 263
Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem.
/Vásáry Tamás/
Comments: 529Publics: 1364Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem. /Vásáry Tamás/

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

16 + egy =

Password generation