Macy Gray – The Very Best Of Macy Gray (2004) Epic

Natalie Renee McIntyre avagy, ahogy a világ 1999 óta művésznevén ismeri, Macy Gray a soul, az R&B és a jazz egyik legfényesebb csillaga, egyedülálló hangú Grammy-díjas énekesnő, producer, filmszínész, aki már az első albumával világhírre tett szert.

Gyerekkorában szinte minden adottságát, amelyeknek később sikereit köszönhette – reszelős, fülledt, mély hangját, excentrikus megjelenését és frizuráját, független, kreatív gondolkodását, afro-amerikai mivoltát – gúnyolták környezetében. Művészneve is egy balesethez kötődik. Azon a postaládán látta meg a Macy Gray nevet, ahol elesett biciklijével. A félénk és érzékeny tinédzsert a sport, a zene és a filmek mellett elszántsága ás határtalan energiája segítették át a nehézségeken.

Szülővárosában az ohioi Cantonban zongorázni tanult, rajongott Billie Holliday, Stevie Wonder, Marvin Gaye, Nina Simone, Aretha Franklin, valamint a korai hip-hop bandák zenéjéért és a moziért. 1999 végén jelent meg az On How Life Is című debütáló albuma, rajta az I Try című számmal, ami a következő évben az egyik legnagyobb sláger lett. A lemez háromszoros platinalemez lett és az egykori kisvárosi lányt immár az neo-soul sztárjaként ünnepelték.

Macy Gray személyes és bensőséges dalai néhol melankolikusak máskor izzó zsigeri érzelmekről árulkodnak. Modern és összetett zenéjének szövetét a 60-as évek soul zenéjét meghatározó Motown hangzás hagyományai, a jazz finom darabkái, az R&B, a rock energiája, a pop dinamizmusa és a hip-hop kreativitása alakítja. Mindezt Gray verhetetlen, a legnagyobb előadókkal egy sorban említhető hangja és előadásmódja keretezi.

Tracklist:

01 – I Try
02 – Do Something
03 – Still
04 – Why Didn’t You Call Me
05 – I’ve Committed Murder
06 – Sexual Revolution
07 – Sweet Baby
08 – Boo
09 – When I See You
10 – It Ain’t The Money
11 – She Ain’t Right For You
12 – Love Is Gonna Get You
13 – Walk This Way
14 – Demons
15 – When I See You (Bugz In The Attic Remix)
16 – I’ve Committed Murder (Gang Starr Remix)
17 – Sexual Revolution (Norman Cook Radio Mix At 128BPM)

Köszönet TT_1-nek a lemezért és az eredeti feltöltésért!

https://zenekucko.com/besomacy

0

Találatok: 3

Publication author

offline 4 nap

larryz

Avatar 304
Comments: 486Publics: 1837Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

húsz − három =

Password generation