V.A. – This is England [OST] (2007) • Commercial Marketing

1983-ban járunk: a falklandi háború, Margaret Thatcher, az aerobic  és a skinheadek Nagy-Britanniájában. Ahogy a tanév véget ér, hosszú, unalmas hetek várnak a 12 éves Shaunra, aki egy tengerparti kisvárosban él elfoglalt édesanyjával. Apja a Falkland-szigeteken esett el, Shaun azóta hordja a nadrágot, amit tõle kapott – közvetve ez a nadrág hívja fel rá a skinhead-vezér Woody figyelmét, és ettõl kezdve a kisfiú körül felgyorsulnak a lomha nyári napok. A csapat két szempontból is hiánypótlóvá válik életében: egyrészt barátságot, másrészt apamodellt kínál számára. Shaun benjáminként lépésrõl lépésre kivívja társai tiszteletét, miközben felfedezi az eszelõs bulik és az elsõ csók mámorát. Egy nap azután feltûnik a színen Combo, aki frissen szabadult a börtönbõl, és irányítása alatt a társaság célba veszi a helyi kisebbségeket – Shaun számára véget ér az ártatlanság kora és belép a való világba.

„Mindenki azt hitte, elkészítettem a Futball faktor és a Romper Stomper keresztezését: de ebben a filmben az erõszaknak semmi köze ahhoz, hogy az elkövetõk bõrfejûek – inkább a személyes gyötrelmeket tükrözi, különösen a befejezésben. Azt akartam megmutatni, milyenek a bõrfejûek a valóságban, amilyennek belülrõl láttam õket. Akkortájt, a nyolcvanas években a bõrfejû ismerõseim tisztában voltak saját gyökereikkel, tudták, hogy õk már egy új nemzedék, de hûek akartak maradni a 69-es elõdeikhez. Akkoriban mindenki magasról lenézte a munkásosztályt, de mi büszkék voltunk a származásunkra, és már a külsõnkben is megpróbáltuk szemléltetni az erejét. Kölyökfejjel nagyon lelkesedtem ezért, mert úgy érezhettem, felnéznek rám a származásom miatt.” (Shane Meadows)

01. Toots Amd The Maytals – 54-46 Was My Number
02. Toots And The Maytals – Louie Louie
03. Toots And The Maytals – Pressure Drop
04. Al Murray And The Cimarons – Morning Sun
05. The Specials – Do The Dog
06. The Upsetters – Return Of Django
07. Uk Subs – Warhead
08. Percy Sledge – The Dark End Of The Street
09. Gravenhurst – Nicole
10. Ludovico Einaudi – Ritornare
11. Ludovico Einaudi – Fuori Dal Mondo
12. Ludovico Einaudi – Oltremare
13. Ludovico Einaudi – Dietro Casa

https://tknk.io/6kGc

…………………………………………………………………………………………………………………….

Film online

A nagy sikerre való tekintettel, három évados sorozat is készült a filmből. This is England ’86, ’88, ’90.

Forrás: Levin (2016 Jan 26 3:56:35)
 

 

0

Találatok: 10

Publication author

offline 19 óra

dali300

Avatar 263
Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem.
/Vásáry Tamás/
Comments: 529Publics: 1364Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem. /Vásáry Tamás/

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

kettő × 1 =

Password generation