Joe Satriani – Shapeshifting (2020) Legacy Records

Joe Satriani, a modern gitározás egyik legnagyobb alakja, nem is adhatott volna találóbb címet vadonatúj albumának. A Shapeshifting (alakváltás) cím Satriani egész karrierjét jellemezi, hiszen 35 év és 17 album után sem találhatunk két hasonló stílusú lemezt a zenész diszkográfiájában.

Míg a legtöbb művész nem szívesen tekint vissza, elkészült albumaira, Satriani számára mégis az alkotói folyamat fontos része: „Minden lemezem egyfajta kép arról, mi is történt az elmúlt 2 évben. Eszembe jut milyen volt megírni, felvenni, majd turnézni vele a világ minden részében – ezekből az élményekből szerzek inspirációt.”

Shapeshifting című 18. albumának központi motívuma a  folyamatos változás. Miután végighallgatta új albumára szánt dalainak demóit, úgy érezte hogy az „alakváltás” szó az, ami a legjobban jellemzi az elkészült dalokat. „Amikor hallgatom őket, olyan mintha 15 különböző gitáros játszaná. Pedig tudom, hogy én egyedül játszom őket, de mégis olyan érzés, mintha valaki más lennék ezekben a dalokban.

Az albumon szereplő dalok egyszerre idézik meg az elmúlt 3 évtized hangulatát, és jellegzetességeit, de a legmodernebb hatásokkal is ötvözve őket. A Shapeshifting így válik a zenész karrierjének egyik legizgalmasabb, és legkülönlegesebb albumává, mely minden egyes meghallgatással egy új oldalát mutatja meg.

Maga a művész is tökéletesen elégedett a végeredménnyel: „Úgy érzem mind a zenei teljesítmény, mind a felvétel minősége kimagasló. A Shapeshifting egyszerre bátor, és veszélyes lemez. Megérte szabad teret adni a zenének, és hagyni, hogy minden természetes úton alakuljon ki, hiszen ennek köszönhetően lélegzik az egész anyag.

Joe Satriani – elektromos és akusztikus gitár, bendzsó
Kenny Aronoff – dob
Chris Chaney – basszusgitár
Eric Caudieux – billentyűk

Tracklist:

01 – Shapeshifting
02 – Big Distortion
03 – All for Love
04 – Ali Farka, Dick Dale, an Alien and Me
05 – Teardrops
06 – Perfect Dust
07 – Nineteen Eighty
08 – All My Friends Are Here
09 – Spirits, Ghosts and Outlaws
10 – Falling Stars
11 – Waiting
12 – Here the Blue River
13 – Yesterday’s Yesterday

https://zenekucko.com/josashashi

 

0

Visits: 16

Publication author

offline 1 hónap

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

15 + 14 =

Password generation