Quimby – Káosz amigos (2002/2007) Universal Music

Quimby

A kilencvenes évek legjobb hazai albumai közé tartozó Ékszerelmére után bő két és fél év kellett, hogy a Quimby elkészüljön következő stúdiólemezével.
A Káosz amigos nem az Ékszerelmére technikai perfekcionizmusát és modernizált Quimby-hangzását fejleszti tovább (vagy másolja le), hanem egy fordulattal visszanyúl korai albumainak világához – nyersebb, karcosabb, spontánabb lemez tehát. Nem hátraarcról van azonban szó, mivel az Ékszerelmére idejére elért eredményekből megőrzi a legfontosabbat: az eltalált arányokat, a letisztult struktúrákat, zenei és szövegi szempontból egyaránt. Ráadásul ez a Quimby legrövidebb, legkoncentráltabb albuma: tíz dal, kevesebb mint háromnegyed óra.
A hangzás nyersebb ugyan, a számok jó része váltogat szélsőségesen eltérő hangulatú zenei témákat, de finom, szellemes megoldások is akadnak szép számmal.
Ami pedig a szövegvilágot illeti, arra elsősorban a frontember súlyos és zűrzavaros 2001-es esztendejének élményei nyomják rá a bélyegüket, illetve Livius egzaltált kirohanásai, de az apokaliptikus hangulatokat a játékos humor és a melankólia jótékonyan ellenpontozza. A Káosz amigos teljesen más lemez, mint a zenekar legnagyobb sikerét jelentő Ékszerelmére, ám legalább annyira erős anyag. (Déri Zsolt, est.hu)

A számok:
01 Zéró dal
02 Hoppá
03 Egónia
04 Fekete Lamoure
05 Szellő
06 Búcsú az univerzumtól
07 Káosz amigos
08 Fm 66.6
09 Csillagbölcsi
10 A vascsöves

A csapat a hetedik album felvételeinek készítésekor:
Balanyi Szilárd – zongora, orgona, rhodes, szintetizátorok, vokál, ének
Gerdesits Ferenc – dob, dob programok
Kárpáti József – trombita, szintetizátor
Kiss Tibor – gitár, ének
Mikuli Ferenc – basszusgitár
Varga Livius – rap, percussion

https://zenekucko.com/04749

0

Visits: 19

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Quimby – Káosz amigos (2002/2007) Universal Music” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

1 × 3 =

Password generation