Zodiac Mindwarp and the Love Reaction – Tattooed Beat Messiah (1988) • Mercury

“A rock’n’roll lényege, hogy felnőtt férfiak kiüvöltik magukból a bennük rekedt, terméketlen tinédzser dühöt”.

Ha szalmaláng-szerű fellobbanást kellene említeni a ’80-as évek második felének rockzenéjéből, a brit Zodiac Mindwarp And The Love Reaction tökéletes alany lenne hozzá. A médiavonalon elstartolt Mark Manning által alapított csapat a semmiből érkezett, elkészítették a tökéletes rock’n’roll-lemezt, amely a maga idejében szó szerint seggre ültette a komplett szakmát. A dolog azonban hogy, hogy nem, mégsem törte át a plafont, így aztán a zenekar épp ilyen gyorsan el is tűnt a reflektorfényből a süllyesztőben, látszólag nyomtalanul, pedig valójában tovább működtek. Finoman szólva is a rocktörténelem legmegfejthetetlenebb talányainak egyike, miért nem csinált szupersztárt a bandából a 32 éve megjelent Tattooed Beat Messiah, ez ugyanis tényleg a tökéletes rock’n’roll-lemez – vagy legalábbis az egyik azok közül, amelyek simán elvihetik ezt a címet.
/bővebben/

01. Wolfchild Speech
02. Prime Mover
03. Skull Spark Joker
04. Backseat Education
05. Hey Baby
06. Bad Girl City
07. Untamed Stare
08. Tattooed Beat Messiah
09. Born To Be Wild
10. Speech
11. Let’s Break The Law
12. Spasm Gang
13. Driving on Holy Gasoline
14. Planet Girl
15. Kid’s Stuff
16. Messianic Reprise

„A rock’n’roll lényege, hogy felnőtt férfiak kiüvöltik magukból a bennük rekedt, terméketlen tinédzser dühöt. Arról szól, hogy utálod a szüleidet, utálod a sulit, illetve a szexről, meg olyasmikről, amikből az emberek többsége kinő 29 éves korára, vagyis az én koromra. Viszont néhány ilyen szerencsés retardált sosem nő fel. A rock’n’rollnak mindig is része volt egyfajta hülyeség, ami nem feltétlenül rossz. Az embernek egyszerűen fel kell vállalnia ezt, hogy aztán kanyarítson belőle valamit, ami nem válik önmaga paródiájává. Én nem találok ebben a fajta ostobaságban semmi károsat vagy sértőt. Valahol olyan ez, mint egy képregény: igazából egyáltalán nem kell belegondolni abba, hogy Mark Manning most tényleg a közönség felé döfköd a farkával, akiket egyébként normális esetben egyáltalán nem érdekelne az ilyesmi. A közönség eljátssza az üvöltő rajongók szerepét, mi pedig eljátsszuk az üvöltő, idióta rockerek szerepét. Ez az egész egy játék, és ha valaki ennek megfelelően fogja fel, jól fog szórakozni – márpedig ennyi a dolog lényege. Számos rockzenekar nem képes elkülöníteni magát a valóságtól, mi azonban mindig az öltözőben hagyjuk a realitásokat.”

Zodiac Mindwarp – ének
Cobalt Stargazer – gitár
Flash Bastard – gitár
Trash D. Garbage – basszusgitár
Slam Thunderhide – dobok

Producers: Bill Drummond, David Balfe

„A drogokba soha nem másztunk bele igazán, ami érdekes. Mindig is piás csapatnak számítottunk inkább, miközben a legtöbb zenekar inkább a kábítószerek iránt érdeklődik, de mi valamiért nem így tettünk. Persze kipróbáltunk mindent, de a heroint például unalmasnak találtuk. Mi értelme annak, hogy egész nap csak ülsz, és a nagylábujjadat bámulod?”

https://tinyurl.com/y7vruhnm

…………………………………………………………………………………………………………………….
 

0

Találatok: 2

Publication author

offline 13 óra

dali300

Avatar 184
https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban
Comments: 486Publics: 1326Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

5 × három =

Password generation