Gergo Borlai – The Missing Song (2020) Blue Canoe Records

Borlai Gergő magyar dobzseni új lemeze kapcsán ismét el kellet gondolkodnom azon, hogyan becsüljük meg mi magyarok a tehetségeinket.
Mert amikor kétes tehetségű “zenészek” minden lépése millió adóforintjainkkal támogatott, e lemez megjelenését nem előzte meg büszke magyar hírverés.Ennyit a politikáról.
“Borlai Gergő 1978. május 27-én született Budapesten. Édesanyja Borlai Kinga a Magyar Rádió egyik vezető hangmestere, édesapja Lakatos Gábor, hangmérnök. Apjának köszönhetően szinte születésétől fogva dzsessz és jazz fusion lemezeket hallgatott, korán elkezdte tanulmányozni ezeket a zenéket. Hároméves korában kezdett el dobolni Harvey Mason és Joe Morello hatására, akiket Herbie Hancock és Dave Brubeck lemezein hallott. Édesapja hobbizenekarának a dobfelszerelése rendelkezésére állt, így önszántából az első dolog, amit meg akart valósítani, az Hancock Chameleon és Brubeck Take Five című száma volt. Hatéves korában ezzel a két számmal vették fel egy zeneiskolába, Nesztor Ivánhoz. Nála tizenkét éves koráig tanult, majd 1992-től 1996-ig Szanyi Jánostól vett órákat, és leginkább autodidakta önképzésbe váltott át. Szanyival a későbbiekben is konzultált, bár saját állítása szerint a zenékből tanult a legtöbbet. Zongorán és basszusgitáron autodidakta módon tanult meg játszani. Tizenkét éves korában kezdett el dalokat írni.” – írja a Wikipédia.
Az új lemez – teljes joggal – világszerte jó kritikát kapott.

A számok:
01. Billy
02. Gary
03. Dennis
04. Keith
05. Steve
06. Kirk
07. Peter
08. Terry (Hungarian Easy Teenage Version)
09. Vinnie

A zenészek:
Borlai Gergő: drums
Scott Kinsey: keyboards
Jimmy Haslip: bass, electri
Matt Rohde : keyboards
Dean Brown: guitar, electric
Mike Keneally: guitar, electric
Anton Davidyants: bass
Stuart Hamm: bass
Jimmy Earl: bass
Gary Willis: bass
Pete Griffin: bass
Anthony Crawford: bass
Hadrien Feraud: bass
Alex Machacek: guitar, electric
űPete Lukas: guitar, electric
Nguyen Le: guitar, electric
Mike Gotthard: guitar, electric
Katisse Buckingham: flute
Jos Carlos Suarez: percussion
Roman Labaye: bass

https://zenekucko.com/07757

0

Visits: 26

Publication author

offline 2 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Gergo Borlai – The Missing Song (2020) Blue Canoe Records

” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Aztamindenit, milyen muzsikálás folyik itt, pedig éppen csak elkezdtem hallgatni az első számot Tidal-en 🙂 nagyon komoly! Ritkán hallgatok jazzt(mondjuk mostanában kicsit többet), fúziós jazzt(ez az, nem?) meg még ritkábban, de ezt tudom élvezni, köszi! Borlai nagyon penge, azt eddig is tudtam, bár koncerten még csak a Boom-Boom-mal láttam.

    0

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

19 + 13 =

Password generation