Omega – Time Robber (1976) Bacillus Reords

A Time Robber az Omega 7: Időrabló című albumának angol nyelvű változata. A magyar lemezhez képest teljesen külön vették fel, így hangzásában, hangszerelésében helyenként eltér. Világszerte 1,5 millió példányban adták el, ezzel minden idők legsikeresebb magyar előadó által készített lemeze. Az NSZK-ban aranylemez lett.

Benkő László – billentyűs hangszerek
Debreczeni Ferenc – dob, ütőhangszerek
Kóbor János – ének, vokál
Mihály Tamás – basszusgitár
Molnár György – gitár
Házy Erzsébet és Várszegi Éva – vokál (Late Night Show)

Tracklist:

01 – House Of Cards, Part 1 (Napot, hoztam csillagot)
02 – Timerobber (Időrabló)
03 – House Of Cards. Part 2 (Ablakok)
04 – Invitation (Névtelen utazó)
05 – Don’t Keep Me Waiting (Nélküled)
06 – An Accountant’s Dream (A könyvelő álma)
07 – Late Night Show (Éjféli koncert)

https://zenekucko.com/omtiro

Ha kicsomagolásnál jelszót kér, írd be a Zenekucko szót a megfelelő helyre.

0

Visits: 29

Publication author

offline 1 hét

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Omega – Time Robber (1976) Bacillus Reords” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. Sajnos, ez nem az eredeti, Németországban feljátszott ős-Timerobber, hanem az évekkel később (azt hiszem, hogy már a 2000-es években), magyar forgalmazásra kiadott angol nyelvű változat – aminek a hangszerelése teljesen megegyezik a vele párhuzamosan kiadott (felújított) magyar változattal. Ettől még jó (!!!), de nem ezt “ígéritek”. Én speciel tényleg az 1976-os angol nyelvű eredeti változatot “hajtom” már évek óta, sikertelenül. Megörültem ennek a feltöltésnek, ám amikor hallgatni kezdtem, egyáltalán nem jöttek elő a különbségek az angol és a magyar változat között (valamicskét még emlékszem az ős-angol változatra, nekem kazettán volt meg sokáig – a digitális világ feltűnésével párhuzamosan eltűnt). Szóval rövidre zárva: ez nem a németországi 1976-os ős-angol Timerobber, hanem a jóval későbbi magyarországi angol Timerobber. Csak a pontosság kedvéért.

    0
    1. Kedves funes, nagyon köszönöm a kiigazítást. Mindig tanul az ember, ezért (is) szeretek a Kuckóba járni. Most már én is keresem az 1976-os verziót…

      FRISSÍTÉS: Váratlanul megtaláltam az 1976-os német bakelitlemez ripjét. Szerintem ennél eredetibb változat nem nagyon van 🙂 Beszerkesztettem linkjét.

      0

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

húsz + 6 =

Password generation