Mary Chapin Carpenter – The Dirt and the Stars (2020) Lambent Light Records

Mary Chapin Carpenter énekes-dalszerző (született 1958. február 21-én Princeton, New Jersey, Egyesült Államok). Ez a 16. stúdió albuma, amit szeretnék bemutatni nektek! Carpenter évekig énekelt Washingtonban, különböző klubokban, míg fel nem fedezték és az 1980-as évek végén a Columbia Records-szal, kötött szerződést. Majd ahogy mondani szokták beindult a szekér, és a 1989-es Heart of State majd az 1990-es Shooting Straight in the Dark bekerült a Billboard countryénekes kategóriában a top 20-ba. Carpenter öt Grammy-díj tulajdonosa, és 2012-ben bekerült a Nashville Dalszerzők Hírességek Csarnokába. Az eladott 15-millió lemez már minősíti hitvallását, és tehetségét Legendákat lehetne róla írni, de szerintem a világhálón mindent megtalálni róla.
Az itt bemutatott lemez legnagyobb erénye, hogy elkerüli a nyálas dalokat, és valódi érzelmi összetettséget kínál. Minden dalt Mary Chapin Carpenter jegyez. Az album bensőséges, intim szövegvilágával tárja fel az énekesnő érzelmeit, melyek saját életéből, tapasztalataiból, vele megtörtént eseményekből táplálkoznak. Ezek a dalok szinte önéletrajzi fejezetek, életképek, melyeket Mary Chapin Carpenter dalokban megfogalmazva oszt meg velünk. Szólnak a barátságról, magányosságról, az emberi életekről, szerelemről, elhagyatottságról, csalódásokról, családi viszályokról. Carpenternek lágy, bársonyos hangja van, amely meleg takaróként takarja be a hallgatót. A dalok sokszor drámai hangvételben szólalnak meg, máskor vidám, és életérzéssel telítve sugallják, hogy van remény a jobb életérzésre.
Fantasztikusan letisztult zene, nagyon jó hangszereléssel, remek hangmérnöki munkával. De ne csodálkozzunk, hiszen Peter Gabriel Real World Stúdiójába készült a számok vágása.

Többszöri meghallgatás után is csavarja a szívem a fájdalom, de
„Farther Along and Further In”, a lemezről a legkedvesebb dalom!

Mindenkinek nagy szeretettel ajánlom.

Tracks:
01. Farther Along and Further In
02. It’s Ok to Be Sad
03. All Broken Hearts Break Differently
04. Old D-35
05. American Stooge
06. Where the Beauty Is
07. Nocturne
08. Secret Keepers
09. Asking for a Friend
10. Everybody’s Got Something
11. Between the Dirt and the Stars

https://links.snahp.it/k7GjUi1DgeDvIWv42E29L9Rt8eFJ1YhDMmW

0

Találatok: 2

Publication author

offline 2 év

nagygazemberimi

nagygazemberimi 43
Comments: 107Publics: 384Registration: 17-10-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

14 − kettő =

Password generation